A zsidó genetikáról

A zsidó genetikáról

Kénytelen leszünk ismét népnevelni, de igyekszünk rövid, áttekinthető és szórakoztató formában tenni mindezt. Az a helyzet, hogy mind az antiszemita, mind a filoszemita, mind az objektivitásra törő, zsidó identitással foglalkozó cikkekben, diskurzusokban visszetérő elem a zsidóság különleges helyzetének magyarázata kapcsán a genetika emlegetése. Akár nyíltan és szó szerint értve, akár szófordulatként (a vérükben van), akár burkolt célzásként. Akár vádként, akár annak elismeréseként, hogy az átlagos zsidó életpálya különbözhet az átlagos nemzsidó életpályától.

Nem kellene. Mindjárt el is mondjuk, hogy miért. Szájbarágás következik.

  1. A tanult magatartásformák nem öröklődnek, és nem alakulnak biológiai sajátossággá, tanult magatartás-forma csak tanulással adható tovább. Pont. A zsiráf nyaka sem azért hosszú, mert a korábbi zsiráfok sokat nyújtogatták, és úgy maradt. Ez egy természettudományos állítás, amiről legfeljebb természettudományi vitát érdemes nyitni. Ezt pedig nem fogom megtenni, több okból sem. Egyrészt, mert én sem vagyok genetikus szakember, csak elfogadom a genetikus szakemberek józan közmegegyezését a témában. Másrészt az olvasók, és főleg a potenciális vitatkozók nagy része még nálam is kevésbé járatos a témában, ebből a vitából pedig jelentős hozzáadott érték nem keletkezne.
  2. Képességek, készségek, ösztönök öröklődhetnek. Azonban a hagyomány, a zsidóság által használt tanulási módszerek és hasonlók nem ösztönök, hanem emberi konstrukciók, az előző pont értelmében genetikusan nem öröklődnek.
  3. A szelekció lassú, bizonytalan irányú folyamat, amely semmi mást nem garantál, mint azt, hogy a “nyertes” a pillanatnyi versenytársaknál várható értékben több utódot hoz létre. Az, hogy egy-két ezer év alatt, a szelekció által követhetőnél több nagyságrenddel gyorsabb változások mellett az emberi fajon belül megjelenjen egy olyan csoport, ami specifikusan alkalmas arra, hogy értelmiségi, vagy bankár, vagy világösszeesküvő legyen, gyakorlatilag végtelenül valószínűtlen.
  4. Ha a zsenialitás nem is, a kiugróan jó teljesítmény átlagos képességekkel is elérhető. A zseninevelés természetesen nem humánus dolog, mélységesen elítélem, de ettől még, ha korlátozottan is, lehetséges. Lásd a Polgár család életművét, ahol a dresszírozás egy valóban világklasszis, és két, erősen átlagon felüli sakkozót eredményezett.
  5. Az átlagból kiugró sajátságok nagy valószínűséggel visszasimulnak a populáció többi tagjához. Ha egy nép átlagos testmagassága 180 cm, akkor a 2 méteres apukának várhatóan már nem 2 méteres, hanem csak kicsit alacsonyabb gyermeke lesz, és néhány generáción belül visszaérnek a 180 centis magassághoz. Az átlagon felüli, kiugró színvonalat örökléssel folyamatosan, nemzedékeken át fenntartani igen valószínűtlen.
  6. Elképzelhető, hogy az orrméret- és a hajgöndörödés-gén mellékhatása a világösszeesküvésre való hajlam, de rettentően valószínűtlen.
  7. Ahogy a genetikával való érveléshez érteni kell a genetikához, úgy a statisztikával való érveléshez is érteni kell a statisztikához. Közelebbről ez azt jelenti: nem szabad összekeverni az ok-okozati összefüggést (illetve figyelni kell a más oldalról is alátámasztott, helyes üsszefüggés megtalálására), a közös okra visszavezethető korrelációt, és a véletlen korrelációt. Példának okáért annak, hogy a hazai zsidóság szociológiailag, anyagi helyzetében, életminőségében valószínűleg felette van a hazai átlagnak, nem fajelméleti okai vannak. Nem azért élnek jobban, mert zsidók, hanem azért, mert zömmel budapestiek: a zsidóság jelentős része történelmi okokból Budapesten koncentrálódik, Budapest átlagos anyagi és életminőségi viszonyai pedig jelentősen felette állnak az országos átlagnak. Nem a zsidóság okozza a jobb mutatókat, hanem a budapestiség, az, hogy a zsidóságnak épp a budapesti része élte túl a vészkorszakot, történelmi kérdés.

Ezek miatt kérnénk mindenkit, ha nem ért a genetikához, ne érveljen vele se pro, se kontra. Ha nem ért az örökléstanhoz, ne érveljen vele se pro, se kontra. Ha nem ért a szelekcióhoz, ne érveljen vele se pro, se kontra (olvassa A fajok eredetét inkább). Ha két, minimális szakértelem nélkül lévő bölcselkedő nekiáll genetikai érveket felsorakoztatni egy identitás-vitában, az először roppant vicces, de rettentő gyorsan válik nagyon alacsony színvonalúvá és szánalmassá. Ne tegyenek ilyet. Köszönjük.

Napjainkban világszerte egyre nagyobb népszerűségre tesz szert az online kaszinózás és fogadás, és ebből Magyarország sem kivétel. Hódítanak az internetes felületek és szüntelen bombázzák reklámokkal és ígéretekkel a szerencsejátékozni vágyókat. Azonban a bőség zavarában nehéz kiigazodni, és megtalálni, mely népszerű játékokat hol lehet játszani. Az Online Kaszinó Játékok erre nyújt megoldást. Legfőbb prioritásunk minden látogatónk részletes útbaigazítása és segítsége a biztonságos játék megtalálásának érdekében. Értékeléseinkben összeszedjünk az olyan fogadóirodák, mint a Bet365 bónuszait, emellett segítünk megtalálni kedvenc slotjait, mint a Piggy Riches nyerőgépet. Nemcsak a játékok és a kaszinók bónuszainak megkeresésében, de a legkedvezőbb fizetési mód megtalálásában is segítséget nyújtunk. Felfedjük, mely kaszinóknál miként lehet fizetni és nyereményt felvenni, valamint további bónuszokhoz jutni, hogy a legmodernebb fizetőeszközökkel, így a Bitcoinnal fizetők is remek választásokban részesülhetnek. A veteránok mellet az alkalmi játékosoknak is segítünk: Amennyiben a megfelelő kaszinót keresi egy kényelmes online rulettezéshez, pár kattintás alatt megtalálhatja nálunk.