Alt.trendeli

Beastie Boys dreidle

Három hét múlva itt van Hanuka, ismét lehet pörgettyûvel játszani – Fûszeres ismerteti is az alap játékszabályokat a hremzlis posztban. A pörgettyû-játékkal viszont van egy baj szerintem: kicsit nagyon unalmas tud lenni 6 éves kor felett.

A megoldás pedig milyen kézenfekvõ: találjunk ki alternatív trendeli szabályokat! Az egyik “klasszikus” az alternatív szabályok között a strip-dreidel, az üvegezés kóser változata. Remek idõtöltés az egész családnak baráti társaságnak! Kérem szépen, a szabályok:

Nun – nischt – “semmi” – a következõ játékos pörget
Gimel – gantz – “minden” – a játékos leveszi az összes ruháját
Hey – halb – “fél” – elsõ alkalommal a felsõ, másodikkal az alsó ruhákat veszi le a játékos
Shin – shtel – “betét” – a játékos egy vagy kettõ zoknit vagy a harisnyát visszaveheti

Igen, ez egy gyors játék bizony! ;] Jó társaság esetén 5 perc alatt vége kell, hogy legyen.

A Beastie Boys változat túlontól is kézenfekvõ, így erre nem is térnék ki külön. A jófajta kóser szilva azért javallott (Dob utcában kapható az árkádok után, az udvaron balra).

Az egyik legjobb alternatív változat, amivel mostanában találkoztam az viszont a “No Limit Texas Dreidel” játék. Az ötlet egyszerû, de zseniális: a jó öreg trendelit kombinálja a póker adrenalin és endorfin termelõ izgalmaival. Akár nyolc személy is játszhatja, így nagyobb családi vagy baráti hanuka vacsorákra is tökéletes választás.

Texas Dreidle

Tudtok más alternatív trendeli szabályt is? Írjátok meg, alant.


2 bátor – “Alt.trendeli”

  • Fûszeres
    2007 november 12 @ 19:40

    Na, ezt meg simán lelopom a blogomra. Remek! 🙂

  • Charlie
    2007 november 29 @ 15:46

    Az eredeti trenderli azért uncsi ill. infi (infantilis), mert kisgyermekjáték. Vagyis a hagyományos és az alternatív változat között határozott teleologiai kapcsolat fedezhetõ föl. �?gy is mondhatnók, hogy aki az alternatív tenderli jó játékosának bizonyul, az három-négy éven belül óhatatlanul a hagyományos játék folytatójává avanzsál.

Ha szereti az online kaszinózást, de nem biztos benne, hogy mely oldalakat érdemes látogatni, akkor jó helyen jár! Az Online Kaszinó Játékok összegyűjti a legélvezetesebb kaszinó oldalakat, valamint a legjobb bónuszokat. Mind a fogadni akarók és szerencsejátékozni vágyók megtalálják a megfelelő kaszinót és bónuszokat professziónális véleményeink segítségével. Repertoárunk között szerepel rengeteg megbízható fogadóíroda, úgymint a gyorsan növekedő 22Bet, részletes értékeléssel. Különös figyelemmel vagyunk a frissen regisztrálókra, akiknek részletes útbaigazítással segítünk megtalálni a legkedvezőbb bónuszokat és fizetési opciókat, mint PayPal, de a kriptovalutába befektetőknek is temérdek lehetőséget kínálunk. Naprakész rendszerünkben a slotok kedvelői megtalálhatják, mely kaszinókban játszhatnak kedvenc játékaikkal, mint az Ultra Hot Deluxe slottal, valamint a kaparós sorsjegyek szerelmeseire is bőséges nyeremények várnak. Amennyiben arra vágyik, hogy átélhesse a hamisítatlan és valódi kaszinóélményt otthona kényelméből, arra is van megoldásunk: Portálunkon megtalálhatja azon online élő kaszinókat, ahol garantáltan úgy fogja érezni magát, mintha a kártyaasztalnál ülne az osztóval szemben.