Üveges szemmel bámulom a szíenent…

Szegény Dolfi. Ha ő ezt tudta volna, akkor nem a V2 be invesztál, meg az U-boatokba. Nem Werhner von Braunba hanem csak Leni Riefenstahlba. Meg a filmhiradóba.

 

Üveges szemmel bambulok magam elé…

Nézem a SZÍENENt.
Más stáb nemigen jutott be Gazaba, az Alja Dzsazirát pedig nem fizettem elő, mert az csak a pornó csatornákkal együtt, egy csomagban van, és ha együtt veszem meg az egészet, félő, hogy biztosan nem a Dzsazirát nézem, hanem az izét, szóval tudod. Mert az jobb.
Legalábbis még mindig jobb mint más.
Van még az AjvéTV, a szimpatikus Breuerpéterrel, de ők nem küldtek ki helyszíni tudósítót Gazaba, az ő szerényebb költségvetésük maximum Péter gardrób szekrényének díszlete előtti beszélgetéseket tesz lehetővé, egyébként mindig szimpatikus de kevésbé exponált szelíd emberekkel.

Péter meg olyan erővel hozza önmagával a hatvanas évek Emke Presszó- Palace Hotel fodrászata – Hauer cukrászda háromszögének feeelingjét, hogy ez egyszerűen kizárja, a dolog jelenidejűségének illúzióját.
Lenne még a cenzorált és kizárólag a jóllakott napközis külsejű IDF szóvívővel önmagát tökön szúró hivatalos izraeli jutúb site, de ez még az én teljes elfogultságom mellett sem élvezhető, nem utolsó sorban azért, mert mióta a csapatok bementek, nincs benne semmi.
Korábban isteni dolgok voltak, imádtam az IDF rakétájára szerelt kamerájával együtt menni, mint Műnchausen báró az ágyúgolyón, és együtt becsapódni a tenger felől a célpontba! Utána mindez egy másik nézőpontból meggyőző, meglepő és mulatságos. És utána grizes képként érzékeltetni, hogy jelentem, becsapódtam. Sitty-sutty oda a mediterrán panziónak kinéző tengerparti hamasz villa.

Nem ti, akik néztek, hanem én aki a rakétán csücsülök, én csapódtam be… Nem becsapás ne szórakozzatok, becsapódás!
Most pedig komoly a helyzet, tehát mostantól mindent kicenzuráznak, csak a jófiú szóvívő van, nincs kétfajta, ezt egyétek, mint mi a fatálcáról a folyosón a lekváros kenyeret vaj nélkül a napköziben.

Cenzura van.

Tudom hogy direkt, de akkor is baromság.

Szednének össze egy izzadt, borostás, jóképű, vagány zsidó katonát, aki már 3 napja nem zuhanyozott, amire egyébként van lehetőség esetleg most Gazaban, mármint hogy az ember ne zuhanyozzon, mert sehol egy Kludi keverőcsap, szóval jobban szeretném őt látni bármely napszakban, mint ezt a jófiút, aki felmondja a szöveget.
Most komolyan az van, hogy ez kell nekünk itt a világban, Izraellel szimpatizáló pesti zsidóknak???
Vagy Izraelben ezt zabálják az emberek? Vagy bárhol a világban?
Nem, ezt kizárom. Ez a jólfésült szemüveges gyerek nyilvánvalóan valakinek a valakije, mert magától, kiválasztásos verseny alapon nem kerülhetett volna képernyőre, mindenesetre öröm, hogy a nagymamájának sikerült mosolyt csalni az arcára, hogy a kölyök ott van a jutubon, és még bármi lehet belőle.
Bármi.

Bármi, csak média győzelem biztosan nem.

Nézem hát a Szíenent.

Véres csecsemő, száguldó mentőautó, mégegy sebzett gyerek, mentőautó nyitott hátsó ajtóval befarol, öregasszony zokog, káosz és vér, fiugyerek profilból 20 centis ragtapasszal ez kibírhatatlan.
Számolom. Egy, kettő, három, négy, öt, közben kis riport csak hangban a gazai főorvossal hogy tele van a kórház,
Hat, hét, nyolc, kilenc, tíz, tizenegy, reklám.
Tizenkettő, tizenhárom, tizennégy, közben kis Bush elnök, majd tizenöt, tizenhat, tizenhét, közben Living Golf.
Tizennyolc, tizenkilenc, húsz huszonegy, és jön Wolf Blitzer, aki tökolyan mint Györffy Miklós, csak nem dohányzik adás közben.
Huszonkettő, huszonhárom, Nick Robertson, huszonnégy, Eco solutions, majd huszonöt, Screening Room, huszonhat nem számolom.
Huszonhatszor nyomják a sokkoló klipet a sebesültekről.
Bementek Gazaba fene tudja hogyan, mert az IDF senkit nem engedett be ha jól tudom, Nick Robertsonék viszont lefizették akit kellett az egyiptomi sorompónál, és megcsinálták a melót.

Nick Robertson tudja a jobot, a goal az, hogy nagy legyen a nézettség a célcsoportban, bár Libanonban lebukott, hogy nem ő a producer, és a helyszíneket sem ő választja ki, hanem a Hezbollah.
Le is vették a képernyőről egy kis időre, mert kínos, hogy hazudott és manipulált, de a leginkább az volt a kínos, hogy ez ki is derült.
Most már nem is engedik forró helyszínekre, csakis repi riporternek a szálló teraszára, mellé vetített háborús jelenetekkel, és előléptették hiteles riporterből senior international correspondentnek.
Hát ezt tényleg meg lehet bocsájtani, csak napi másfél milliárd embert vett hülyére, ami azért meg sem közelíti Zuschlag Janos csúnyaságait, aki bár kifizette a lopott pénzt másik lopott pénzből, mégis sitten ül, pedig gyereke is született kőzben, ez így rendben is van és arányos.

Szegény Richard Quest is többet kapott letiltásban, amikor betépve és nemiszervét zsineggel saját nyakához kötve tűnt fel a Central Parkban egy jól sikerül homokos duhajkodás után pirkadatkor, és ez alaposan lerombolta a csatorna hírnevét.

Robertson nem.
Ő rendben a helyén tartotta a szervét balosan ahogy kell, miközben képen kívül a Hezbollah intendánsa vezényelte a csapót.
Action!!!

Most háborúzunk gyerekek vagy tévézünk?

Bementünk tegnap Gazaba, na nem mi itt pesten, meg nem ti ott Londonban, hanem ők ott a Cahalban. A fiuk meg a lányok mentek be tegnap és mi büszkék voltunk rájuk.

De ma már büdös ez az egész.

Mert ez a sok ismétlés bezavart az agyunkba, Kurva sok itt a vér. Kurva sok itt a sérült civil.
És a gyerekek.
Büdös ez az egész gyerekek, én mondom, az erőszak erőszakot szül, beszélték volna meg ezek fehér asztal mellett, minek ez a véres izé.
Csak a baj van a zsidókkal.
Ha nem értenétek nézzétek a TV-t! a CNN-t!
Nincs ott semmi más csak a civil áldozatok egy hírblokkban huszonhatszor bejátszva. Slejfniben ahogy a szakmában mondják, azaz szépen összevágva és a végét az elejéhez ragasztva, lehet indítani és közben kávézni, ha lemegy az egész kezdődik elölről, és megint és megint huszonhatszor.

Hamasz embert egyet sem látni.

Ők szocialista brigád vállalásban most a zümmögő kórusban énekelnek, vagy színházi matiné előadáson vannak, és a jegyeket lepecsételteteik a szakszet. titkárral, jól mutat majd a csapat kasszam rakétával a brigád naplóban.
Ők most nem értek rá forgatni, egyszerűen nincsenek, vagy nem fontosak, nem fértek rá a képernyőre.
Mindent nem lehet megmutatni, mert akkor még az emberek félreértik vagy nem értik, mert ők buták. Buták mint a föld, ezért kell nekik megmutatni mi a lényeg, és hogy jól megértsék elég sokszor, mert ismétlés a tudás atyja.

Szegény Dolfi.

Ha ő ezt tudta volna, akkor nem a V2 be invesztál, meg az U-boatokba.

Nem Werhner von Braunba hanem csak Leni Riefenstahlba. Meg a filmhiradóba.
Vazze, ő tényleg ezt csinálta, ő fedezte fel a tömegmanipuláció jelentőségét és a marketinget, Eizenstein és Dovzsenkó sem volt kezdő, de igazi profi munkát ő vitt a filmszalagra, ma is tanítják mindenhol.

Ha Robertsonék ott lettek volna Drezdánál a bombázások után, akkor minden egészen másképpen alakul!

Mert a világ nem tűrte volna a csúnya látványt és megfordult volna a közhangulat.
Nem kell ez a háború, fejezzék be most azonnal, kössenek tűzszünetet a Dolfiékkal, és akkor szegény Éva Braun meg Dolfi nem flambírozzák magukat a bunkerban, hanem gyerekeket nemzenek és boldogan élnek velünk míg meg nem halunk.

Most már nem filmszalag van hanem videó.
És a legjobb a Szíenen!
Én nem tudom, egész nap melózok, hulla fáradt vagyok. Ezek ott háborúznak, mutatják a tv ben. TV-zek, mert ott mindent látni és már látom mi az igazság. Vér és erőszak, önmagáért való értelmetlen marakodás, fejezzék be!

Fejezzék már be, mert zavar!!

Ne vérengezzenek már, a kutyaúristenit!!!

Fejezzék be, legyen már béke, kössenek tűzszünetet, mert én tudom, hogy helytelen dolog amit csinálnak, gyerekeket ölnek. Láttam a szienenen.

Azok a gyerekek akik most ott benn menetelnek, nem tudhatják, szegények meg vannak tévesztve, nem tudják miért harcolnak.
Ott nincs náluk semmi, a mobiljukat is elvették, nincs TV sem.

Nem látták a Szíenent.

Wwan blogja – http://wwanblogja.blogspot.com


0 Bátor to “Üveges szemmel bámulom a szíenent…”

 • pappito

  2009 január 9 at 14:01

  muskotály küvé

  nem, nem belső rendészeti akció. A hamasz egy politikai szervezet, aki felvállalta a választási győzelmével – akárhogy is zjalott – a palesztinokat érintő dolgokat. Egy szeparált helyen, ahol ő az úr, rukettákat lőnek a szomszédba. Ezt pestiesen úgy mondják, hogy rázzák a pofonfát, még ha cinikusnak is tűnik és nagy valószínűleg bérmunkában csinálja, a palesztinok bőrére.
  A baj, hogy a hamasz mellett a palesztinok is halnak, ami egyrészt egyértelmű következménye a közösségi döntésüknek (azt nem nagyon lehet mondani, hogy a hamasz nem azt ígérte, hogy megsemmisíti izraelt, ez hozta a szavazazokat) másrészt viszont én sokkal nyugodtabb lennék, ha tudnám, hogy számos palesztin gyerek nem él terror alatt (NEM izraeli terrorr alatt!) hanem jár iskolába, meg felnő meg dolgozik és nem médiahalott-wannabeként éldegél amíg vágókép lesz belőle.

 • balagan

  2009 január 9 at 14:36

  Interjú Aliza Bin Noun izraeli nagykövettel:

  http://www.fn.hu/kulfold/20090108/magyarorszag_megertobb_izraeli_tamadassa/

 • b.a.

  2009 január 9 at 18:34

  Sajnos az iszlám azon ritka világvallások közé tartozik, amelyik nem igazán üldözöttként, inkább üldözőként kezdte pályafutását, már létezésének első századában országokat foglalva el. Köthetsz velük kompromisszumot és békét is, de csak magadat fogod vele becsapni.
  Többet erről nem is szólok, nehogy ki legyen moderálva a postom…

 • 831heptO

  2009 január 9 at 19:36

  A civil halottak számán kívül mégis mit kéne még figyelembe venni, amikor véleményt alkotunk?
  A média ügyködése a tűzszünet irányába terelgeti a dolgokat, a kevesebb halottnál (rövid és hossz útávon is) pedig nincs fontosabb cél.

 • Hettie

  2009 január 9 at 20:30

  wwan, ez a legjobb cikk amit valaha olvastam ebben a temakorben!!! Es ebbe ertsd bele az angol nyelvu blogpostokat meg ujsagcikkeket is. En csak a Hettie vagyok, tehat nem valami szagerto, vagy ilyesmi, de azert mondhatom ugye, hogy a leheto legpontosabban fejezted ki egy halom ember erzeseit es benyomasait amint ul a sz***s hirtevek elott. Ha van blogod idedobod a linket hozza?

 • balagan

  2009 január 9 at 20:37

  Budapest – Népsűrűség 3242 fő/km²

  Gáza – Népsűrűség 3 823/km²

  tudom, hogy nem ez a lényeg, de akkor mi vagyunk a világon a második legsűrűbben lakott térség? 😀

 • John

  2009 január 9 at 20:40

  Amszterdam – népsűrűség: 4 459/km²

 • Hettie

  2009 január 9 at 21:10

  “A civil halottak számán kívül mégis mit kéne még figyelembe venni, amikor véleményt alkotunk?”

  Peldaul azt, hogy mi okozza a halalukat. Egy celzott raketa, vagy pedig egy halom robbanoszer a pinceben, garazsban, konyhaban, ebedloben ami az egy raketa hatasara mind felrobban?

 • wwan

  2009 január 9 at 22:41

  Hettie, ott találod a szöveg végén.

 • wwan

  2009 január 9 at 22:44

  vagy ha rámkattintsz.

 • Hettie

  2009 január 9 at 22:58

  koszi

 • Benyo

  2009 január 9 at 23:50

  Bár nem gyakran kommentelek a JP-n (eddig talán egyszer, ha), rendszeresen olvasom már régóta, és sajnálom, hogy vége a blognak.

  Ami meg a konfliktust illeti, szerintem természetes, hogy foglalkozunk Izraellel, meg a háborúval, akárcsak az, hogy magyarokként/zsidókként (és/vagy, a megfelelő kipipálandó) soha nem értünk egyet.

  Találtam egy remek kis rajzfilmet, ami szó trú, és ajánlom figyelmetekbe:

  http://www.motherjones.com/commentary/fiore/2009/01/rocketscience.html

  Shalom.

 • annie hall

  2009 január 10 at 1:09

  Mi volt ez a tegnapi apacuka? A CNN nem mondta.

 • Gabriel

  2009 január 10 at 8:45

  Please, help us spread the word and assist Israel in its battle against the Arab propaganda. It is extremely important to provide accurate news from Israel, so the public opinion will not be influenced by “Al-Jazeera” and other Arab news channels.

 • Gabriel

  2009 január 10 at 12:02

  http://www.hirszerzo.hu/cikk.ki_mondja_meg_mi_az_aranyos_es_az_aranytalan.93438.html

 • Deák Andrea

  2009 január 11 at 17:02

  Mondjunk NEMET a SZENTFÖLDRE kilőtt rakétákra!

  Évek óta támadják rakétákkal Izrael déli részét, egymillió ember életét és biztonságát veszélyeztetik!

  A Gázai övezet teljes kiürítése után a hatalmat megragadó Hamasz katonai szárnya fokozta a támadásokat.

  A megkötött tűzszünetet decemberben a terroristák nem hosszabbították meg és rakétaesővel árasztották el az eget és a földet.

  Kérünk mindenkit, jöjjön el 2009. január 13-án, kedden délután 3 órakor az izraeli nagykövetség elé a (Budapest II. kerület, Fullánk utcába!)

  Fejezzük ki együttérzésünket a meggyilkolt áldozatok hozzátartozóinak, a megsebesítetteknek, a óvóhelyekre kényszeríttet óvodásokkal, iskolásokkal, idősekkel, betegekkel!

  Mondjuk ki! A provokáló Hamasz terrorista fegyveresei az okai a gázai emberek szenvedéseinek!

  Békét és biztonságot Izrael minden lakosának!

 • g béla

  2009 január 11 at 21:26

  Ha Izraelt érdekelné hogy a világ mit gondol a dologról, el sem kezdte volna. Ha az izraeli hadvezetést érdekelnék a civil áldozatok, el se kezdte volna. Egy iszonyatosan nagy katonai ero zúdult rá egy kicsi és szervezetlen népre? csoportra?, és akárki is felelos ezért, aljasságot kovetett el. Nem hinném, hogy akár Izrael, akár a Hamasz, egyeul felelos lenne a helyzetért, és nem hiszem hogy bárki aki egyik vagy másik oldalt támogatja, szóban vagy híradóval, blogbejegyzéssel vagy fegyverszállítmánnyal, megveregetheti a sajat vállát, jól van Jóska! Ez a gyávák háborúja.

 • Gabriel

  2009 január 11 at 21:32

  g béla,
  költözz Sderótba, most olcsók az ingatlanárak, jó befektetés, még van 15 másodperced…

 • Gabriel

  2009 január 11 at 21:46

 • g béla

  2009 január 11 at 22:36

  Akárki is felelos. Én azt nem mondtam, hogy a Hamasz nem felelos, olyat amit ok, józan ember nem tesz. A gettók kozigazgatásához sem értek sokat, de azt nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy egy megyényi teruletu és nagyvárosnyi népsurusegu teruletet csak egyhetes tuzérségi elokészítés után lehet megszállni tankokkal és páncélozott csapatszállítókkal.

 • Hettie

  2009 január 11 at 22:48

  pedig ez van, ha az a terulet tele van fegyverrel es robbanoszerrel, alagutakkal es aknakkal.

 • g béla

  2009 január 11 at 23:29

  Ezt sem értem. Ha a terület tele van alagutakkal és aknákkal, akkor a bombák kb mindent elpusztítanak, csak azokat nem.
  A hadsereg vezetõi, ilyen minõségükben, a lehetõ legjobban jártak el: az izraeli katonak és civilek körében minimalizálták a sérültek/halottak számát. De miért van olyan érzése az embernek, hogy a huszonegyedik században ez, így már kevés?
  A CNN és a többi sok száz palesztin halottról beszél. És ez azért van, mert sok száz palesztin meghalt. És ha az ENSz adatainak hinni lehet, száz palesztin nem volt Hamasz harcos. Ez pont százzal több halott, mint az indokolt volna.

 • wwan

  2009 január 11 at 23:35

  Halkan mondom:

  A palesztin Izraeli problémát nem fogjuk tudni megoldani. Nem is erről gondoltam az irományomat.
  Arról indulatoskodtam, hogy miféle képet ad a média egy konkrét eseményről, ha nincs infója, hogy helyettesíti be forrás megnevezése nélkül utcán talált és szándékosan hozzájuk eljutatott féloldalas infókkal, hogy lehet az, hogy pusztán a média hatására 24 óra alatt meg lehet fordítani a közönség álláspontját stb. És hogy lehet az, hogy ilyen befolyások között és ezek hatására történnek majd döntések, politikai és katonai körökben. Hogy lehet az, hogy az alulcivilizált gazai hamaszosok profi módon használják a média befolyását, míg a média hatalommal felruházottnak kikikáltott és a világban ebben jelentős eredményeket bemutató zsidó nép ilyen szinten kezeli ezt a fontos eszközt.
  És az ember csak lefagyva űl a TV előtt.

 • noblog

  2009 január 12 at 0:03

  wwan,
  lassan-lassan meg-(vagy csak el-)fordul a hírekben az iszonyú aránytalanság: egyre többet lehet olvasni a szenvedő Izraelről, az ottani elmúlt évekről, napokról. Is. Izrael nem szívesen fotózza saját sebesültjeit, halottait kegyeleti okokból – ez mindenképp nagyon emberi, és érthető.
  Az meg minden épeszű ember belátja, hogy ennél nagyobb figyelemmel a civilek iránt ( telefon, szórólapok ) nem lehet eredményesen harcolni.
  És ez már mind olvasható is nyugati, itthoni lapokban.

 • Hettie

  2009 január 12 at 1:55

  olvashato, olvashato, de elvetve 🙁

  wwan, amit a szienenen latsz az sok eves erozio kovetkezmenye. A zsido allam elleni szimpatia erozioja. Nem igaz, hogy ha nincs info csak erre lehet tamaszkodni. Nyugodtan csinalhattak volna anyagot pl Szederot 2001-2008 cimmel, vagy a 2000-res al-aksza nitifada cimmel, vagy miert bukott meg Camp David 2… de nem. Hanem csak kontextust nelkulozo kepsorok, az aszimmetria hangsulyozasa, es a palesztin meg UNWRA szovivok, honi muszlimok beszeltetese. S, hogy miert? Legalabbis Britorszagban azert, mert tartanak attol, hogy a radikal muszlimok begozolnek. Biztos lattad mit nyomtak le a londoni izraeli nagykovetseg elott, biztos hallottad, hogy burkoltan megfenyegettek a briteket, hogy mar nem sokaig tudjak visszatartani a haragjukat… Persze abrit mediaelit van olyan hulye, hogy bedol ennek. Pedig a brit muszlimok nagy resze nem tekinti legfontosabb dolganak, hogy mi megy Gazaban.

 • Hettie

  2009 január 12 at 1:57

  korrekt:

  1. zsido allam melletti szimpatia
  2. al-aksza intifada

 • Hettie

  2009 január 12 at 1:59

  lasd pl hogy bant a BBC World Service a cseh kulugyminiszterrel http://conservativehome.blogs.com/platform/2009/01/michael-fabrica.html

 • wwan

  2009 január 12 at 8:39

  Igen, ezekre a kérdésekre gondoltam én is, hogy mi folyik itt a civilizáltnak nevezett médiában. és hogy mi milyenek vagyunk, zsidók és nem zsidók, akik ezeket zabáljuk be.
  Nem foglalkoztam azzal, hogy a hamasz milyen, vagy az iszlám média milyen, az túl egyszerű lett volna.

 • g béla

  2009 január 12 at 9:27

  Wwan, erre mondta azt a Sarah Silverman, hogy tudniillik a sajtó õt rasszistának állítja be, és ezt nem érti, mert õ zsidó, és azt hitte hogy a sajtó az övék. Nagyon, nagyon dzsanázom a Silvermant.

  A sajtónak, és nekem is az a bajom a dologgal (és persze akkora kibic vagyok, egy kibic-leviathán!), szóval hogy egy hatalmas katonai erõ zúdult rá egy rakás gonosztevõre, és a velük élõ civilekre, aki utóbbiaknak baromira semmi dolguk nem volna a dologgal. Csak akit eltalál a repesz, az már nem kibic. Meg akit behívak katonának, és nem valami nevetséges laktanyában kell nevetséges dolgokat csinálnia egy évig, mint nekem kellett, hanem oda kell mennie ölni és halni, az sem kibic már. És persze az sem, aki alatt felrobbantják a buszt. De akkora ló nem lehet az Olmert és a mellette állók sem, hogy azt higyjék, ezek után nem lesz kályhacsõbõl rakéta és irhamellénybõl robbanó mellény.

 • Gabriel

  2009 január 12 at 16:03

  Izrael megnyeri a háborút, utána meg kell nyernie a diplomáciai háborút is, mert különben semmit nem ért az egész vérontás. A hamasz katonailag vereséget szenvedett, de 15 ezer harcost nem lehet lelőni, a fegyver meg gyorsan pótolható (ha van utánpótlás). Az egész háború mögött ott áll Irán, akinek a háború csak arra kell, hogy egy kicsit feltornássza az olajárat. A hamasz eleve a vereségre játszott, ezért provokálta Izraelt. Viselkedése tipikus média hacker, uralja a világsajtót, úgy látszik, most erre van igény, ebben a kategóriában legyőzhetetlen…

 • Gabriel

  2009 január 12 at 16:19

  A hamasz (חמס) szó különben a bibliai héber nyelven erőszakot jelent. Az eredeti vagy alapvető erőszak nem egy bizonyos fajtája az erőszakos cselekedeteknek, hanem a szabadon áradó – a Törvény korlátozó erejétől mentes – rossz cselekedet:
  “A föld azonban romlott volt Isten színe előtt, s a föld tele volt erőszakkal.”

 • bb

  2009 január 12 at 21:21

  A BBC-hez.

  Israel seeks airwave supremacy
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7823887.stm

 • shadai

  2009 január 13 at 0:43

  Most láttam a szóvívőjüket a CNN-ben (egy okos és gyönyörű zsidó nőt):
  http://www.gisha.org

  Izraeli emberjogi szervezet, Gáza a specialistásuk; ilyen is van.

 • aáron

  2009 január 13 at 1:07

  a jew’s prayer for the children of gaza:
  http://www.haaretz.com/hasen/spages/1052871.html

 • Gabriel

  2009 január 13 at 11:30

  A média-egyensúly megteremtésért!!!
  Breking news, a BPI jelenti:
  Zsidó-Arab duót küld az eurovíziós dalfesztiválra Izrael
  – most először – zsidó-arab duót küld az eurovíziós dalfesztiválra. A nemzetközileg ismert izraeli zsidó énekesnő, Noa egy keresztény arab-izraeli színésznővel, énekesnővel, Mira Avaddal együtt képviseli majd az országot májusban Moszkvában a könnyűzenei dalversenyen – így határozott vasárnap az IBA izraeli nemzeti televízió illetékes bizottsága.
  http://www.youtube.com/watch?v=B9csbv-0A04

 • Hettie

  2009 január 13 at 11:50

  igen, lattam en is a jewbox-on 🙂 Remelem jo dalt valaszt a kozonseg az izraeli “dontoben”.

 • Gabriel

  2009 január 13 at 11:56

  Most pedig átesünk a ló másik oldalára:
  http://bnaielim.blogspot.com/

 • ecodavid

  2009 január 13 at 12:02

  harcok folynak. Gázá területén. csak a helyiek (akik elszenvedik) küldenek képeket, filmeket, híreket. mit várunk akkor? hogy tengerparti neplementékről küldenek iReport fotókat?
  ha a média nem szerkesztené be ezeket, akkor meg azt mondanánk: nem tudósít, nem objektív.
  a média befolyásol, de a média is befolyásolható. ezt az izraeli oldalon vhogy elfelejtik.
  küldhetnének ők is beszámolókat arról, amit Gázában találnak (fegyverek a mecsetekben, iskolákban, magánházakban, stb) … amiért odamentek. a következő hamasz-párti felvetés ugyanis az lesz mint volt Irak esetében: nem is volt olyan fegyvere (70 km hatótávolságú rakéták, amik elérnék Tel Avivot és Jeruzsálemet) a Hamasznak, amire Izrael hivatkozott.

 • Gabriel

  2009 január 13 at 12:15

  Izraelnek, és a zsidóknak az a fő baja, hogy azt hiszik az igazság önmagáért beszél, akinek van füle hallja…

 • FriendlyFire

  2009 január 13 at 12:21

  Noa és Mira Awad:

   

  (Az “európai fehér ember” a keresztény palesztin, az arab külsejű meg jemeni [szefárd] zsidó.)

 • Gabriel

  2009 január 13 at 12:49

  No és végül az AjvéTéVé
  http://atv.hu/hircentrum/2009_jan_tuntetesek_gaza_miatt__ma_budapest_kovetkezik___video.html

 • Gabriel

  2009 január 13 at 13:32

  Na és milyen sorsot szánna a hamasz Izraelnek és a zsidóknak? Bevezetés a Hamászba: a vezetőik, amint nyíltan beszélnek (forrás: MEMRI)
  http://www.youtube.com/watch?v=i08L09V0_sg

 • g béla

  2009 január 13 at 21:06

  Én eddig sose láttam ezt az ajvétévét, régen elkerultem otthonról (és odahaza sem néztem tévét). De most megnéztem ezt a honlapot, jesszusmáriám! Ilyenre azért ne hivatkozzatok, a nekrológ szerint ez egy kifinomult és érzékeny blog volt!
  Ja, állítólag a Gáza tengeri sávjában lévo gáz miatt (is) áll a bál. Ha a nagyvilág a Hamasz ellen fordul, Izraelé lehet a gáz. Ha Izrael ellen, akkor meg Egyiptomé. Az a másfélmillió gázai meg az a sokezer sorállományú kiskatona meg ki a bánatot érdekel, ugye? Nem Izraellel van itt baj, nem is a Hamasszal, hanem a háborúval.

 • Feri

  2009 január 13 at 23:57

  Sziasztok!

  Azért van itt egy nagyon jó kis interjú egy zsidó békeaktivistával:

  http://hungary.indymedia.org/node/11018
  Eredeti:
  http://www.sueddeutsche.de/politik/637/453329/text/

  Én sok mindennel egyetértek, amiről beszél.

  Üdv,
  Feri

 • wwan

  2009 január 14 at 0:25

  Én is elolvastam, ismerem a pasit, az átkosban ő volt az egyetlen aki megszólalhatott a népszabiban…. szerintem egy vicc a képzete a realitásokról.

  Azt állítja, hogy az ő marginális csoportja a mérvadó, akik párszázan tüntetnek izraelben a hadművelet ellen. A maradék milliókat meg egyszerűen lefasisztázza.
  Biztosan komolyan mondja amit mond, mert viccnek rossz.

 • Charlie

  2009 január 14 at 0:51

  Én is elolvastam, ismerem a pasit, az átkosban ő volt az egyetlen aki megszólalhatott a népszabiban….

  Az üdvösben pedig marad az SZ.

 • aritus

  2009 január 14 at 10:25

  Charlie mi az az SZ.?

 • zoli

  2009 január 16 at 16:06

  Ugyan már végjátszmában vagyunk, de hozzászólnék, mint “kivülálló”, érzelemmentesen. Szerintetek a médiákban (rádió, TV, újság, stb.) van valaki, akit érdekel az igazság? Pont ott lennének erkölcsök? Most a válság idején hány bankár lőtte főbe magát erkölcsi megfontolásból? A médiákban a nézettségi adatok az érdekesek! Hogy ki nézi: humanista, vagy a csőcselék? Mindegy! Csak a statisztika legyen jó, mert az hozza a hirdetőt és a bevételt! Vért a csürhének! Az azt szereti! Lehet hirdetni az újabb kütyüt! A barom meg megveszi hitelbe! Hurrá! Megint keresett valaki a véren!
  Azért arra kiváncsi lennék, hogy pl. a CNN-nek, meg a magyar TV társaságoknak vannak-e zsidó részvényesei, és azoknak milyen az erkölcsiségük? Okádnak-e sajátmaguktól?

 • shadai

  2009 január 16 at 23:54
 • Charlie

  2009 január 17 at 18:38

  Kedves aritus,

  az SZ (ejtsd esz-cet) a Süddeutsche Zeitung rövidítése, az NSz a Népszabadságé, a MH a Magyar Hirlapé, az MH2 pedig azé a lapé, mely ma ezen a címen megjelenik (hogy magyar-e, azon esetleg lehet vitatkozni, bár nem érdemes, viszont, hogy hírlap volna, az ellen komoly és meggyőző érveket tudnék fölsorakoztatni, ellenérveket pedig akkor sem, ha a laptulajdonos egyéni ösztöndíját nyerném el).

  Azért arra kiváncsi lennék, hogy pl. a CNN-nek, meg a magyar TV társaságoknak vannak-e zsidó részvényesei, és azoknak milyen az erkölcsiségük? Okádnak-e sajátmaguktól?

  Kedves Zoli,

  e kérdést megválaszolni fölötte nehéz. S nem csak azért, mert az ember nem szívesen száll vitába kryptorasszista gondolatmenetekkel. Ahhoz, hogy a kérdéssel érdemben tudjunk foglalkozni, ki kell egészítenünk néhány aspektussal: Számítanak-e pl. a kisrészvényesek, számit-e az a nagyrészvényes, aki tiltakozik az erőszak- és szex- (no meg fiatalság-) központú reklámstratégia ellen, csak leszavazzák, számít-e a nem vallásos, kikeresztelkedett zsidó, számít-e a neofita zsidó (mint zsidó, mint mohamedán, mint keresztény, buddhista stb.)? A kiegészítésekből láthatod, hogy miért neveztem a kérdésedett kryptorasszistának.

  Sávuá tov!

 • Gabriel

  2009 január 18 at 8:33

  Hát, tegnap mikor az egyoldalú fegyverszünet bejelentését vártam, és az Israel Channel 10 news adását néztem, ott bizony nagyon kemény jelenetek voltak Gázából, a legdöbbenetesebb: egy palesztin orvos családját interjú közben ölte meg egy lövedék.
  Ma a JP (Jerusalem Post) küldött levelet, amely a hamasz alapító fiával készült interjut tartalmazza. A fiú elhagyta népét és vallását, keresztény hitre tért. Mikor megkérdezték tőle: lehet-e béke a palesztinok és Izrael között, azt válaszolta: mint a tűz és víz közt…

 • webeth

  2009 január 18 at 12:25

  Gabriel,
  Ez a fiú elég furcsákat mond azért, a műsor meg jó szájbarágós és szintén kicsit fura (arrived to a place many consider Paradise on Earth…hmmm, ez lenne Amerika ugye…nemtom)

 • Charlie

  2009 január 18 at 13:06

  Kedves Gabriel,

  nem akarom a halál, főleg nem az értelmetlen halál jeleneteit bagatellizálni. Magam is “legmegdöbbenetesebbnek” nevezném (indo)germán szuperlatívuszban azt, ha polgári lakosok interjú közben esnek áldozatul egy katonai támadásnak. Hasonlóan döbbenetes jeleneteket lehetne mutogatni, ha a 1944-es 45-ös ostrom idején lehetett volna a mai technikával forgatni. Döbbenetes lett volna látni, ahogy Szabó E. Jolán tanítónő karonülő csecsemőjével a kezében szörnyethal a kameránk előtt, mert a gangon állva nyilatkozik, s a tegnap esti, a szomszéd házat földig leromboló találatban meggyengült függőfolyosó egyszerűen leomlik alóla, pedig hát föl kellett mennie a lakásához, nem csak azért, hogy megmutassa nekünk operatőröknek, akiknek szerencsén van, mert mi az omlástól távolabb állunk, s nem zuhanunk le, szóval nem csak avégett, hogy megmutassa nekünk, mit tettek az amerikaiak a spájzával, ahol az ostromra elspájzolt élelmiszer volt, hanem azért is, mert a fürdőszoba épen maradt, s a bölcs nagymama tanácsára oda is rejtett svájci tejport, ami pedig most kell a kicsinek, mert a tegnap éjszakai angolszász bombázás során végképp elment a teje. (Arról nem is beszélve, hogy a nagyi, aki végig azt mondta, hogy hármuknak nem lesz elég az élelmiszertartalék, az első nagyobb bombatámadás során maga előtt küldte le az óvóhelyre, hogy majd ő is jön, ne várjanak rá, majd a saját sebességével lecammog, pedig Vargháné a földszintről látta, hogy nem is az óvóhelyre ment a nagyi, hanem egyenest az utcára, ahol semmi esélye sem volt túlélésre. Mert van az úgy, hogy radikálisan kell megvonnod a falatot a szádtól, ha szeretteid vannak.) Igen a háború ilyen.

  Csakhogy bármennyit kesergünk is a háború borzalmai fölött, a civil lakosság igazságtalan szenvedése önmagában még nem teszi az adott rezsim harcát igazságossá, vagy a támadók hadjáratát szükségtelenné. Sem Szabó E. Jolán és karonülő csecsemőjének halála, sem az általad elbeszélt jelenet.

  Vannak akik, a mostani gázai hadjárat áldozatait az izraeli hadsereg “számlájára” írják, ahogyan vannak olyanok is, akik Szabó E. Jolán halálát az angolszászokéra. Mindketten tévednek, s mindketten ugyanakkorát. “Nem értem” azt a joviális készséget, mellyel az elektronikus újságírás “frontharcosai” fölmentik a különféle terrorszervezetek (Hamasz, 1944-es Magyar Királyság) karhatalmát a saját civil lakosságuknak okozott szenvedések tekintetében, vagy ahogyan a békére törekvőket (pl. a frontot váltó románokat, vagy a kompromisszumra hajló Fatahot) kvázi erkölcstelennek tüntetik föl: nincs egy olyan műsor sem, ahol ne említenék meg, hogy a Fatah korrupt szervezet, a Hamasz viszont nem. Az ugyanis — az újságírók már csak ilyen éleseszű emberek — nem korrupció, hogy az éveken keresztül adott segélyekért cserébe elkérik a nyolc gyermeked közül az egyiket öngyilkos merénylőnek. Ez igazán nem nagy ár. Arrafelé. Egy érzelgős műsorért cserébe főképpen nem.)

  Ha hetven éve kérdezel egy Angliába emigrált, francia identitását föladó, évek óta csak angolul író, csak anglikán templomban imádkozó akárkit arról, hogy lesz-e valaha békesség a franciák és a németek közt, vélhetőleg azt felelte volna, hogy soha: a francia tűz (gondolj csak a párizsi lányokra!), a németek meg víz (gondolj a konyhájuk ízvilágára!). (Ködös délelőttökön különösen szeretem a mély drámai átéltséggel féligazságokból és banalitásokból, csipetnyi majonézzel készült tv-salátákat.)

 • wwan

  2009 január 18 at 13:23

  Charlie:

  Na erről (is) beszélek nyuszómuszó.

 • webeth

  2009 január 18 at 13:44

  http://cgis.jpost.com/Blogs/foxman/entry/gaza_goes_global_posted_by

  (http://www.silobreaker.com/DocumentClusterReader.aspx?Item=16_944696580&Focus=11_364536)

 • gumicsizma

  2009 január 18 at 14:13

  ott a pont, Charlienal, kulonosen ez tetszett:

  “Nem értem” azt a joviális készséget, mellyel az elektronikus újságírás “frontharcosai” fölmentik a különféle terrorszervezetek (Hamasz, 1944-es Magyar Királyság) karhatalmát, stb…

  ez mar bennem is felmerult.

 • Gabriel

  2009 január 18 at 14:26

  webeth,
  Különben mind a 6 részt megnézted?

 • webeth

  2009 január 18 at 14:32

  Gabriel,
  Nem, csak az elsőt. 😀

 • Gabriel

  2009 január 18 at 14:38

  Charlie,
  én csak azt akartam ezzel mondani, hogy az pl. izraeli 10-es csatorna hírműsora nem csak a neki tetsző, számára kedvező jeleneteket mutatja meg a nézőknek…

 • wwan

  2009 január 18 at 16:03

  Halkan mondom, hogy senki meg ne hallja:

  Ha egy nép oolyan vezetőket választ magának mint a palesztinok a hamaszt, akkor a választásnak megfelelő sorsot is választanak maguknak.
  A döntések kockázattal járnak, és a kockázat árát a törénelem keményen behajtja.
  Legalábbis a CNN előtti időszakban ez volt a szokás, érdekelne az a szempont ami szerint egy nép felmentést kapott volna, vagy azt mondhatná, hogy nem ér a nevem.
  Ismerek például olyan országot, amelyik rossz döntései következtében elveszítette területének kétharmadát, erőforrásainak háromnegyedét, és azóta is sértetten él a maradék részen.

 • FriendlyFire

  2009 január 19 at 9:29

  “amelyik rossz döntései következtében”

  Szerintük (a sértettek szerint) nem volt semmiféle rossz döntés, a Gonosz Világ esküdött össze ellenük. 🙁
  A történelmet a győztesek írják.

 • zoli

  2009 január 19 at 12:38

  T. Charlie! Azóta, hogy 4 (négy) éves koromban páros lábbal, látványos külsőségek között rugtak ki mint megrögzött osztályellenséget az Óvodából (nem vicc!), rengeteg titulusom volt, pl. keményen szovjetelenes koromban a SZU ker. képviseletének munkatársai mostak ki. (ez sem vicc) De ez a kryptorasszista, ez megtisztelő! Egyrészt nagyon tudományosan hangzik, másrészt nem igazán tudom miben áll. Tudatlanságomban megnéztem a Google-t, de ott sem találtam ezt a szót. Ha megtennéd, hogy specifikálod nekem, talán jobban tisztába lehetnék magammal.

 • zoli

  2009 január 19 at 12:57

  T.Charlei! Bocsánat! Kryptorasszistát most sem találtam (y-al), csak kriptorasszistát (i-vel). Értelmezés most sincs, de molnárgörénynek idézik egy blogját ahol a “Görénylyuk ha büdös, nem panaszkodj” féle cimmel Aczél György és Fekete Pákó felemlegetése zajlik. (nem olvastam végig, nincs időm) Ha Fekete Pákóhoz kivánsz hasonlitani az becsületsértés, ha Aczél-hoz (nem hiszem) az még elmegy, mert Ő művelt ember volt.

 • Charlie

  2009 január 19 at 15:01

  Álljon hát itt a Charliepedia szócikke:

  kryptorasszizmus olyan rejtett, rejtőzködő gondolkodás- és viselkedésmódot takar, mely úgy hangsúlyozza az egyes emberi csoportok tulajdonságai közötti esetleges különbségeket, hogy a különbségek okaként a származást teszi meg, a feltételezett csoporttulajdonságok ill. -értékek alapján pedig az azokat hordozó csoportok és így a származások közt hierarchiát állít föl.

  Charlie tehát kryptorasszistának (rejtetten rasszistának) nevezi az olyan az óvodából osztályellenesség, az iskolából pedig nyilván csoportellenesség miatt eltanácsolt, ellenzéki, kormánypárti, jobboldali, baloldali, trockista, maoista, polpotista, sztalinista, rákosista, rajkista, nagyimreista, kádárista, biszkuista, losoncziista, thürmerista, fodorista, dávidista, sejménista, orbanista, orgonista, opportunista, burzsuá-imperialista, stb. elhajlókat, elnemhajlókat, ellenállókat és ellenállni nem tudókat, nem akarókat, laboránsokat és kollaboránsokat, akik komolyan, ámde néha még önnönmagu(n)knak be sem vallottan gondolják, vélik, föltételezik, eleve föltételezik, elővételezik, sejtik, sejtetik, hogy a származás meghatározza a világnézetet, az erkölcsi érzetet, morális felelősséget, a politikai beállítódást, az intelligenciát vagy bármely más ehhez hasonló emberi viszonyulást, affinitást.

  Amikor tehát az óvodát is forradalmasító, Zoli nevű blogtárs aztatat kérdezte, hogy asszongya:

  Azért arra kiváncsi lennék, hogy pl. a CNN-nek, meg a magyar TV társaságoknak vannak-e zsidó részvényesei, és azoknak milyen az erkölcsiségük? Okádnak-e sajátmaguktól?

  akkor ennek a remek kérdésnek bizony kettős implikációja vagyon: a) föltételezi, hogy a TV-ben a “zsidó” részvényesek aránya oly magas, hogy befolyásolni tudják érdemben, tehát tartalmilag és stratégiailag a műsorközlést, minek során elmulasztják erkölcsi imperatívuszok egész sorát érvényre juttatni, b) azt föltételezi, hogy nekik, és csakis nekik oly erkölcsösnek köll lenniök, hogy a) jelzetű föltevésünkből fakadó befolyásukkal élniök kell, hogy a világ jobbításának szent céljából a károsnak ítélt tömegtájékoztatási jelenségeket megfékezzék, s ha ez rajtuk kívül álló okból, vagy gyarlóságaik okán nem sikerülne, akkor már csak az a kérdés, képesek-e az önkritika ugyan terméketlen, mindazonáltal radikális és kamera elé való módjára, mint amilyen a saját öltözék gyomornedvekkel kevert ill. előföldolgozott, s félig emésztett ételmaradékok “belsőségessé tétele”, különös tekintettel az illékony halmazállapotú aromaanyagok légúti érzékeléséből fakadó taszító élményre (lásd az undor szócikkünket).

  Nem nehéz belátni, hogy idézett blogtársunkat kettős előítélet vezérli. Az első az antiszemita toposzok egyikével mutat nagyfokú rokoníthatóságot: E szerint a zsidók dominálják a véleményformálás olyan fontos stratégiai médiumait, mint amilyen az elektronikus újságírás (a zsidók az újságírásban is és a médiaiparban is túlreprezentáltak). Ezt nevezhetjük negatív előítéletnek. A második előítélet ezzel szemben pozitív, abból indul ki, hogy a zsidók más népekkel, vallások képviselőivel szemben nagyobb fokú felelősséggel bírnak, ha ugyanis nem így volna, Zoli blogtárs azt kérdezné: “Azért arra kíváncsi lennék, hogy pl. a CNN-nek, meg a magyar TV-társaságoknak vannak-e részvényesei, és azoknak milyen az erkölcsiségük? Okádnak-e sajátmaguktól?” Ő azonban úgy véli, a részvénytársaságok részvényeseinek felelőssége származási alapon különböző mértékben fajsúlyozandó, az egyik “rassz” (esetünkben a zsidó) felelősségének relevanciája nagyobb, mint pl. a baszkoké, vagy a vallonoké.

  Charlie ezúton kívánja leszögezni, hogy a kryptorasszista ember nem föltétlen tud önmaga rasszista irányultságáról, gyakorta épp ellensége a rasszizmusnak, harcol ellene, úgy értjük: tudatosan harcol ellene. Tudattalanul viszont nem, sőt lankadó öntudattal már frontot vált. Tudatalattijában ugyanis oly erősen kódolódtak rasszista logémák, hogy gondolkodását időről-időre áthathatják.

 • Zoli

  2009 január 19 at 16:46

  Charlie! Köszönöm a gyors reakciót! Körmondataid csodálatosak. Sajnos én kicsit zagyvaléknak érzem az egészet, ezt akár TGM is irhatta volna.
  Véleményed érdekes, annak ellenére, hogy nem értek vele egyet.
  dvözlettel:
  Zoli

 • aritus

  2009 január 19 at 16:56

  Charlie, hol fogod megjelentetni a cinizmusról írt topicodat, amit ide a Judapestre szántál, de mivel a Judapest távozás nélkül elköszönt, itt ugye nem tudod. De én nagggyon szeretném olvasni!

 • aritus

  2009 január 19 at 16:57

  bocs, cionizmus, ez a Freud, ez a fránya Freud!

 • Charlie

  2009 január 19 at 17:50

  Charlie, hol fogod megjelentetni a cinizmusról írt topicodat, amit ide a Judapestre szántál, de mivel a Judapest távozás nélkül elköszönt, itt ugye nem tudod.

  A cinizmusról szóló írásom a Magyar Cinikusok Szövetségének havonként megjelenő lapjában, a Ketrecben jelenik majd meg. (Ha Zsiga bátyánk megtalálja a kulcsot.)

 • aritus

  2009 január 19 at 18:44

  Charlie, de nem valaszoltal.

 • webeth

  2009 január 19 at 19:13

  A Ketrec :DDDDDD

 • Charlie

  2009 január 19 at 23:42

  Charlie, de nem valaszoltal.

  Dehogynem. Csak mivel ma már egyszer letégéemeztek, gondoltam, másodszorra nem kockáztatok…

  (Feledékeny vagyok, a Charlie-összes hányadik oldalán ígértem bármit is a cionizmussal kapcsolatban? [Zsiga bácsi, hát ennyi énem még énnekem sem lehet, mármint tudattalan.])

 • sanyi

  2009 január 20 at 6:53

  charlie! ebből a cuccból kéne nekem is… A TGM – meg egyébként érdekes figura… Elméletileg majdnem mindig rendben van amit ír. Viszont gyakorlatilag mindig védhetetlen… Charlie Te ennél jobb vagy!!!!

 • zoli

  2009 január 20 at 9:04

  T.Charlie! Sokat gondolkoztam, hogy a konkrét témával kapcsolatban válaszoljak-e, mert nem szeretek mentegetőzni akkor, ha nem tettem rossz fát a tűzre. (legalábbis szerintem)
  Az általad idézett és kifogásolt mondattal kapcsolatban annyit, hogy szerintem minden népnek, vallási közösséghez tartozónak, nemzetiségnek, stb. bizonyos szinten össze kell tartania, és védeni kell a saját közösségét, azt igyekeznie kell jó szinben feltüntetni. Ez a vélemény szerintem nem kryptorasszizmus. Pl. egy angoltól elvárható, hogy a gyarmatositásból a pozitivumot (pl. a jogrend elterjesztését) emlegesse fel, megjegyezve, hogy persze voltak disznóságok is. De az nyilván az angolok mint közösség számára elfogadhatatlan, ha egy angol a saját népét (az igazsághoz részben hűen) mocskos kalózbandának, tömeggyilkosok gyülekezetének, rabszolga-, és kábitószerkereskedő hordának, stb.stb. nyilvánitja. Természetesen mindkét megközelités tartalmaz valósághű elemeket.
  A mostani problémára is ez vonatkoztatható. A rakétázások nem dokumentálása, és egy háborus helyzet kétségtelen borzalmainak látványos bemutatása egyoldalú,(ha palesztint lőnek le vérben úszva mutatják be, ha zsidót lőnek le, még talán ki is sminkelik, és most ne hidd, hogy nem tudom mi a vérengzés, milyen fájdalmakkal jár, mert veled ellentétben pl. ‘56.-ban túl sok halottat láttam) és nem tudom elképzelni, hogy nem nézőcsalogató megfontolásu patakokban folyó vér. (amugy szerinted a TV2-nek milyen a tulajdonosi összetétele?)

 • aritus

  2009 január 20 at 18:27

  Charlie, abban a posztban emlitetted, ahol a Shadai tavozas nelkul koszont, hogy milyen kar, mert te pont most irtal vmit a cionizmusrol, es akkor most mi csinaljal? Hova tegyed?

 • aritus

  2009 január 20 at 18:30

  Sanyi, elmeletileg sincs rendben amit a TGM ir! Legtobbszor. Populista kozhelyeket puffogtat folenyeskedve. Amit meg most Izraelrol irt az egyszeruen hanyadek. Elnezest a JP-tol a durva megfogalmazasert, de ez igy pontos.

 • Charlie

  2009 január 20 at 20:42

  Kedves aritus,

  ha erre gondolsz, akkor jókora félreértésről van szó, amennyiben a rekonstrukcionalizmusról, az amerikai vallásos zsidóság egy negyedik áramlatáról írtam egy 95%-ig kész szösszenetet. A rekonstrukcionalisták közt valóban sok cionista, de nem minden cionista rekonstruk-cionalista, ha szabad tréfálkoznom.

  Ha igaz, amit TGM-ről írsz, s valóban TGM-re emlékeztetnek a gondolatmeneteim, ahogy zoli állítja, akkor már kezdem érteni, hogy miért vagyok oly népszerű JP-s körökben.

 • sarah

  2009 január 20 at 21:14

  Amit Izraelröl ír TGM, az tényleg hányadék.

 • aritus

  2009 január 21 at 10:36

  Charlie, igen erre gondoltam, és ezek szerint félreértettem. Pontosabban nem emlékeztem pontosan rá, csak arra, hogy a cionizmus benne volt:)). Akkor az érdekel, hogy mit írtál a rekonstrukcionistákról! Ha már csak 5% hiányzik fejezd be, és tedd ki valahova, légyszi.
  NEM EMLÉKEZTETNEK a gondolatmeneteid TGM-re. Nincs is egymáshoz közük. Azaz nem emiatt vagy népszerű a JP-n. Szerintem.

 • sanyi

  2009 január 21 at 12:33

  Artius! Igazad van. azt akartam mondani (de rosszúl fogalmaztam) h. TGM olyanokat ír amik önmagukban minden faljta “helyzetbe” való belehelyezés nélkül akár igazak is lehetnének. Csak hát ha van valami helyzet (és mindig van) akkor ezek a k. nagy igazságok semmit de semmit sem érnek…

 • aritus

  2009 január 21 at 12:37

  Sanyi, ok, akkor uazt gondoljuk. Nem gyanús ez? Hol marad a 3 vélemény?!

 • Charlie

  2009 január 21 at 15:52

  Szerintem TGM nek mindig igaza van. Csak az a baj vele, hogy ennek a mindig-nek a gyakorisága temporálisan hullámzik. Így most akkor jó? Tudom, ez nem három vélemény, de mégiscsak két és fél.

 • zoli

  2009 január 21 at 16:47

  T.Charlie! Ezzel a TGM üggyel, ha megbántottalak, akkor bocs!

 • aritus

  2009 január 21 at 17:02

  Charlie, jó! “Nincs az a Pista, aki néha ne mondana igazat” mondta Eszterházy Csurkára még a régi-régi békebeli 90-es években.

 • wwan

  2009 január 21 at 17:44

  Csurkáról ez jutott eszembe, és most élek Shadai ötletével, hogy itt cikkezzünk:

  Én, a Reich Tomi és a csurkapista

  A rendszerváltás első pillanatában, – ahogy anyám persze megmondta előre -, azonnal megjelent a zsidózás a köznyelvben, Krúdy álmoskönyve szerint tudni lehet, hogy ha a politika szájára veszi történelmileg többnyire inkább peches, mint mazlista népemet, abból sikersztori nemigen lesz. Sőt!
  A szellemet a palackból népszerű drámaírónk, Csurka Pista engedte ki. Róla többször megemlékeztem már, igyekezve korábbi krédója szerint némileg megvédeni őt a nyilasokkal való összemosástól.
  Csurka korábban, még a szocializmusban kezdte a zsidózást, vesztett kártyapartik után a széplaki üdülőben, nyíltan, igaz csakis részeg óráiban, amilyenből azért szépen akadt. Azt kell mondjam, hogy a mai színvonalhoz képest ez szinte jellemes dolognak számít, most volt moszkoviták, párttitkárok, huszadrangú művészek joviális kispolgárok zsidóznak habzó szájjal.
  Nem beszélve a nőkről, illetve inkább asszonyokról, akik szintén azt hiszik, hogy nekik itt ilyesmire is osztottak lapot, már elnézést a női nemtől, de nekik ezt nem illik.
  Zsidózni kérem, csakis férfiaknak illendő, nem egy női sportág, mindenki látott már náci egyenruhában feszítő nőt, komolyan rombolja a libidót.
  Csurkának akkor még rengeteg zsidó barátja volt, írók, Zelk Zoltánék, a megismételhetetlen Réz Pál, Kardos G. Györgyék és sokan mások, ő maga emelte ki, hogy az egyik hangos zsidózása miatt Aczél elvtárs karmesteri pálcájával rá kirótt szilenciuma ellen csak a zsidó Dániel Ferenc emelt szót.
  Csurka azzal védekezett, – meggyőződésem szerint akkor őszintén -, hogy az egészről nem tehet, nem direkt csinálja, apja, aki a harmincas években szélsőjobboldali író volt, ezt nevelte belé gyerekkorában, és ezért ha iszik, ez jön ki belőle
  . Ha Zelkék akceptálták ezt, akkor én is elfogadom, hozzátéve hogy az embereknél szerves fejlődésről illetve ennek ellentétéről, szánalmas leépülésről lehet beszélni, és ez bizony már közel 20 éve volt.
  Kardos G. egyébként csodás figurája a parlagias magyar irodalmi életnek, úgy is, mint Izraelből hazatérő, a hadak útját megjárt zsidó, úgy is, mint kiváló történetíró, remek hangulatteremtő tehetség, civilben jóképű, életigenlő link alak, aki legtöbbször nem vette a fáradságot arra, hogy megírja, ami a fejében van, inkább szétszórta társasági körökben ötlet állapotban. Aki olvasta trilógiáját, az tudja miről beszélek.Emlegették hivatásos házassági tanuként is, akkoriban azon kevés (pontosabban csak egy) ember közé tartozott, aki képes volt héberül leírni a neveket a papírra, így meg lehetett vele jelenni normális zsidó esküvőn is.
  Nála jobban senki nem kapta el az élet elillanó mivoltát, másokkal szemben nem sok illúziója volt arról, hogy mi marad egy író után az utókor számára, szép szavakkal ezt így írta le: (SIC!): „ Lófasz se marad, úgy elfelejtenek…”
  Megtörtént ekkor, hogy Csurka összefutott a belvárosban Kardos G. György feleségével és a találkozás örömére hátulról átölelte a korábbi baráti házaspár hölgytagját. Az asszony, aki Kardos G. második felesége volt, korábban színésznő, nem tudta palástolni ellenérzését a szélsőjobbra tolódó Csurka gesztusától, és eltolta magától őt. Csurka értetlenül nézett, hogy mi ez a szokatlan gesztus, mire az asszony magyarázatképpen rákérdezett: „Pistám, te nem olvasod mostanában amit írsz???!”
  Csurka a pocsék lapjával íróilag is mélyrepülést hajtott végre, maga a cím is plágium, nem beszélve a lidércnyomásos pártjáról, melyet TGM találóan a „magyar hazugság és halál pártjának” nevezett.
  Bevallom, egyszer kíváncsiságból a Reich Tomi barátommal megnéztem egy Magyar Fórumot, mondván, nem árt tudni, mit gondol az ellenség.
  Korábban Mindketten megfogalmaztuk viszonyunkat e rosszízű sajtótermékhez:
  Tomi kijelentette, hogy „ezért a szarért sose adnék pénzt” , én meg úgy, hogy „ilyen mocskot sosem vennék a kezembe”
  Viszont mint az összes zsidó, szívesen olvasgatok olyasmi remekműveket, melyek megvilágosítják a gyanútlan olvasót, hogy minden baj tőlem ered, az én kezemben van az összes tőke, mellyel karvalykodok, kizsákmányolok, szűzlányokat rontok meg, és birsalmasajt helyett solymosi eszter szeletet lakmározok. Szóval jót tesz az ilyesmi nekem fejfájós délutánokon.
  Ott álltunk Tomival kíváncsian és vágyakozóan a bűzös orgánum előtt, az újságos standnál, hogy most mi legyen?
  A problémát úgy oldottam meg, hogy adtam a Reich Tominak pénzt az újságra, és ő tartotta a kezében, miközben én olvastam.

 • Charlie

  2009 január 21 at 22:47

  Nem beszélve a nőkről, illetve inkább asszonyokról, akik szintén azt hiszik, hogy nekik itt ilyesmire is osztottak lapot, már elnézést a női nemtől, de nekik ezt nem illik.

  Tedd a kezed a szívedre, wwan, nem vagy Te egy kicsit judeoszexista?

  A problémát úgy oldottam meg, hogy adtam a Reich Tominak pénzt az újságra, és ő tartotta a kezében, miközben én olvastam.

  Szegény Reich Tomi! No, de azt mondd meg, olvasói levelet írtatok-e Pista bának? Ollan magányos az ő népi lelke, ill. ő a mi népies lelkünk, szóval lelkünk Pistukája ollan magányos! Az Arany János utcán — az akadémiai könyvtárba menet igen látványos — alkoholizmusa pedig velem egy magyar frazeológia rejtett, mondhatni átvitt, életbölcsességgel, igen, ki merem mondani, az emberi lélek velejével átitatott igazságát értette meg: Megvallom nektek töredelmesen, a kilencvenes évek közepén világosodtam meg afelől, mi is az a falra hányt borsó. Mondjuk, akkoriban a lepergést helyből még tudtam volna cáfolni. Azóta nyilván ezt is megszépíti az emlékezés. (Srácok ünnepélyesen a nyomtatóm mögé rejtem a cavintont. Ha kérdeném, ne mondjátok ám meg, hová dugtam.)

 • wwan

  2009 január 21 at 23:12

  Csárli, ha egy nő zsidózik az szerinted teljesen egyenértékű a társadalmilag elfogadott és comme il faut zsidózással?
  Egyáltalán, már az is disszonáns, ha egy nő az utcán üvöltözik.
  Pláne kalapban.

 • Charlie

  2009 január 22 at 0:00

  Úgy érted, kalapban és pajesszel?

  ha egy nő zsidózik az szerinted teljesen egyenértékű a társadalmilag elfogadott és comme il faut zsidózással?

  Nézd, ha van társadalmilag elfogadott, “comme il faut” zsidózás, akkor már egyfelől minden mindegy, mondhatni “bágátell”, másfelől a bennem áttelelő nehézfogású, akarom mondani nehézfölfogású bölcsész nem érti, hogy mi a különbség a női és a férfi korhely közt. A nők netán tragikusabb hősök, a férfiak meg komikusabbak, komiszabbak? A női okádék büdösébb, visszataszítóbb, mint a férfié? Az alkoholizmus férfias dolog? Júlia tragédiája mélyebb, mint Rómeóé? Tényleg nem értem ezt a különbségtételt. A magunkfajta persze Hollywood neveltje, tehát szíve mélyén drukkol Morvai Krisztinának, hogy szeressen már bele végre Csurka Nem Baló Istvánba. Tudom az ilyen idill iránti mély vágyakozás nem való felnőttkorban, de mit tegyünk, a gyalogság mindig infantilis. Helyesebben infantile is.

 • zoli

  2009 január 22 at 11:49

  T.wwan! Egy mondatodat, ha megengeded kiegésziteném: … most moszkoviták,párttitkárok, huszadrangú művészek,jovális kispolgárok zsidóznak/fasisztáznak habzó szájjal.
  Szerintem az előitéletesség egyik forrása a sikertelenség. Ha tehetségtelen valaki, akkor alacsonyabb szinten, de legyen nagyon szorgalmas, igy kompenzálhatja a tehetségtelenségét. A gond azokkal, a mindenekelőtt humán (túlképzés), vagy kontraszelektált (ujságirás, politika) területeken van (a felsorolásod pontos), ahol a teljesitmény nem mérhető, ezért bárki zseninek képzelheti magát. (amugy sem tehetség, sem szorgalom) A remélt karrier érdekében pedig csapódni kell valahová. (vagy nácinak, vagy szélsőséges jogvédőnek, stb.) de minél zajosabban.
  Nem véletlen, hogy pl. műszaki berkekben mind a zsidózás, mind a fasisztázás ritka. Mások a hagyományok. Pl. a hidtervezőknél divat volt, hogy terhelési próba alatt a tervező beállt a hid alá. Ha leszakadt, egy tehetségtelen emberrel nem volt több gond! Képzeld milyen pusztulás lenne hasonló “teszt” esetén pl. a művészvilágban.

 • FriendlyFire

  2009 január 22 at 11:58

  “és most élek Shadai ötletével, hogy itt cikkezzünk”

  Jól tetted! 🙂

 • Gabriel

  2009 január 22 at 16:18

  zoli,
  nagyon tetszett, amit a műszaki emberek előítéleteiről írtál! A természettörvények makacs dolgok, nem vetik magukat alá különféle ideológiáknak, igaz már többen is próbálkoztak vele, de mi már tudjuk, mi lett a vége…

 • Mikulka Kulkin

  2009 január 22 at 16:27

  közvetlen ismeretségi körben olyanról azért tudok, amikor egy komplett biológiai kutatólabor zsidózik nap mint nap rendületlenül. az is természettudomány, ha nem is műszaki.

 • zoli

  2009 január 22 at 17:21

  Azt irtam, hogy ritka, nem azt, hogy kizárt, primitivitás mindenütt van! De azért másképp működnek a dolgok, mint ahogy ez pl. mai sajtóban. Egy példa név nélkül, higgyétek el, hogy az utolsó betűig igaz: Zseniális zsidó mérnöknek 44.-ben az átlagos sorsot szánták. Keresztény kollégiái “intézték el” neki a mentesitést. A háború után kommunista lett, a másik csapatot meg “B” listázták. Ő igazgató lett, és első dolgaként kockázatot válalva magához vette az egész “zűrös” társaságot. ‘56.-ba zsidónkat kivánták néhányan felkötni, természetesen beköltözött a megszokott helyre, ‘56.után a másik csapatnak támadtak problémái (hangulatos kihallgatássorozat az Aradi u.-ban), ahonnét ki hoza ki Őket?… És ez ma is igy menne, ha az összes résztvevő meg nem hal. (ágyban és párnák között) A kapcsolat alapja pedig nem a fenenagy barátság és érdek, hanem a nagyon is mérhető teljesitmények tisztelete volt. Soha nem fogom a neveket megmondani, de még ma is mindennap találkoztok és használjátok azokat a termékeket amiket ők hoztak létre. És őszintén szólva remélem, hogy ilyen “érdekes” szituáció soha nem fordulhat elő.

 • aáron

  2009 január 26 at 23:59

  wtf?
  http://online.wsj.com/article/SB123275572295011847.html

 • sanyi

  2009 január 27 at 14:08

  Zoli ez tök jó sztori! Csak anyit tennék hozzá hogy a fateromat 5 évesn svábok bujtatták a wekerlén. Szóval fontos a tisztelet meg minden, de azért néha jól jön egy kis emberség is… :-)))

 • Gabriel

  2009 január 27 at 19:44

  Kedvencem Brody rabbi, fogadjuk meg mi is tanácsát: sötétség ellen egy kis világosság, a S’ma Jiszroel imádság…
  http://www.youtube.com/watch?v=cXhuSSBtPiY&feature=channel_page

 • aritus

  2009 január 30 at 12:02

  Ma reggel a hir tv-ben egy Banyai nevu kozel-kelet vagy katonai (?) szakerto volt, aki azt mondta, hogy a legujabb ENSZ jelentesek nem 1300, hanem 650 halottrol szolnak a mostani gazai haboruban. Mas is hallotta ezt, vagy mas forrasbol hallott rola?

 • zoli

  2009 január 31 at 10:09

  Ezt én is halottam, valamelyik TV adón. De nem ez a lényeg! Az eddig Izraelbarátnak felfogható Töröko. miniszterelnöke mondhatni elküldte a fenébe az izraeli államfőt, a Ny.-i sajtó sem egyértelműen izraelbarát már. Mintha egy erős fordulat kezdene kirajzolódni! Nem lehet, hogy összefüggésben van ez a mai válsággal, és azzal, hogy egyre több adu összpontosul olyan országok kezében amelyek helyből zsidógyűlölők (arab olajországok, Irán) és ahol egyetlen zsidó nincs, a hagyományos vallás is más, igy nincs kötődés Izraelhez (vagy Szentföld), igy érdekalapu politizálás van (Kina, India, stb.) és ezek szemében Izrael csak egy problémás ország. Nincs ilyen érzésetek, ha jobban belegondoltok?

 • zoli

  2009 január 31 at 10:12

  Ja mégegy: az Oroszok most próbálják elkezdeni a Földközi-tenger körberakását flottatámaszpontokkal, többek közt Sziriában. Az oroszok zsidószeretete pedig közmondásos. (ld. tejesember story)

 • bobi64

  2009 február 10 at 22:49

  Nem tudom olvassa e ezt valaki, de szeretném elmondani, hogy én nem is tudtam ennek a judapest- nek a létezéséről. Ne nézzenek hülyének, de borzasztóan örülök, hogy megleltem. Ja, nem vagyok zsidó és halvány ismereteim vannak csak a mai magyar zsidóságról, sajnos az antiszemitákat jobban ismerem, de nem szeretem. A gázai háborúról annyit, hogy szép-nem szép de oda köllött ütni már szerintem. MINDEN HÁBORÚ SZÖRNYŰ, DE VANNAK SZÜKSÉGES HÁBORÚK. Ez olyan sztem. /kár minden emberéleteért, de mit lehet csinálni orgyilkosokkal…?/

 • wwan

  2009 február 10 at 23:43

  olvassuk.

  Üdv közöttünk.

 • sanyi

  2009 február 11 at 11:53

  Bobi64! épp most szűnünk meg. De csak hogy feltámadhassunk. azért nem érkezik annyi komment… de remélhetőleg nemsokára… new wawe! Vagy nem shadai?

 • sarah

  2009 február 11 at 19:47

  Ami megszünt, az a Szombat. Úgy látszik. Nagy Levin sem ír már.
  Már csak a Judapest maradt, úgyhogy az nem szünhet meg, mert akkor már semmi nincs. Az meg ugye, mégsem lehet.

 • székely andrás

  2009 június 14 at 23:19

  Minden lehet… Ja, Csurka elbált felesége is zsidó volt.

 • hakohen

  2009 június 17 at 10:23

  elbált = elbaltázott = baltával agyonütött??????????????????????????

 • székely andrás

  2009 július 16 at 7:18

  áh, dehogy semmiféle lebaltázásról nincs szó, csak félreütésről. elvált, egyszerűen.

 • topface

  2013 szeptember 14 at 19:56

  Тиффани розетки
  магазины продают Тиффани ювелирные изделия
  Продаю Тиффани и сотрудничества ювелирных изделий

  Бегунья Кондакова призналась, что не собиралась бить личный рекорд
  Сюжет: Чемпионат мира по легкой атлетике в Москве
  11:00 16.08.2013 (обновлено в 11:05 16.08.2013 )     Автор: Андрей Симоненко / Р-Спорт
  © РИА Новости.Виталий Белоусов
  Твитнуть
  Еще
  Нравится
  Бегунья Кондакова призналась, что не собиралась бить личный рекорд
  Россиянка Юлия Кондакова, вышедшая в полуфинал чемпионата мира по легкой атлетике в беге на 100 метров с барьерами с личным рекордом, сказала, что не планировала показывать такой высокий результат в первом же круге соревнований. Подробнее »
  Мультимедиа
  Звезды легкой атлетики на встрече в VTB Lounge Terrace
  фото
  Итоги шестого дня чемпионата мира по легкой атлетике в Москве
  фото
  Итоги пятого дня чемпионата мира по легкой атлетике в Москве
  фото
  Итоги четвертого дня чемпионата мира по легкой атлетике в Москве
  фото
  Самые интересные факты из мира легкой атлетики
  фото
  Первое российское золото. Итоги второго дня ЧМ по легкой атлетике
  фото
  шелковый газ МОСКВА, 16 авг – Р-Спорт, Андрей Симоненко. Россиянка Юлия Кондакова , вышедшая в полуфинал чемпионата мира по легкой атлетике в беге на 100 метров с барьерами с личным рекордом, сказала, что не планировала показывать такой высокий результат в первом же круге соревнований.
  Тиффани выходе местах Кондакова пробежала дистанцию за 12,76 секунды, это ее лучшее достижение в карьере . В своем забеге россиянка уступила только британке Тиффани Портер и вышла в полуфинал.
  “Рекорд не был запланирован, так сложилось, что он получился, – сказала Кондакова корреспонденту “Р-Спорт”. – Установка тренера была попадать в четверку. Единственное, он мне сразу сказал – чем быстрее ты побежишь, тем больше вероятность, что твой полуфинал будет попроще. Если же пробежишь медленно, то попадешь в сильный полуфинал, и тебе там ничего не светит. Посмотрев протоколы, я поняла, что в четверку я попадаю, а по ходу дистанции так получилось, что я побила рекорд”.
  Тиффани и сотрудничества розетки По словам спортсменки, технически ее бег не был безупречен.
  “Из-за фальстарта одной из участниц долго стояла в колодках. Первую половину отставала от всех, во второй отработала и набежала. В полуфинале надо, чтобы обе половины сложились (смеется). Надеюсь, полтора дня хватит восстановиться, – заметила Кондакова. – В полуфинале нужно будет бежать еще быстрее – и намного быстрее. Либо должно сложиться стечение обстоятельств, чтобы такой результат, как сегодня, позволил выйти в финал. Многое зависит от состава полуфинала. Ну и не надо забывать, что барьеры – технический вид спорта, случиться может всякое. Буду стараться бежать по личному и проходить в финал”.
  продать Тиффани и сотрудничества ювелирных изделий Кондакова не считает, что напрасно потратила лишние силы в первом забеге на чемпионате мира.
  “Я наоборот рада, что так пробежала. Вообще видела только первый результат, а потом, когда уже пошла в микст-зону, журналисты мне говорят: у тебя личный рекорд, – рассказала она. – Я думаю: господи, пять лет прошло, и я наконец-то его побила. Конечно, очень довольна”.
  Тиффани и сотрудничества розетки Россиянка надеется на комфортные условия в полуфинале чемпионата мира, который пройдет в субботу вечером.
  “Вчера ужасно болела голова, были тучи, и я боялась, что тяжело будет встать утром, – призналась Кондакова. – Но сегодня солнышко, прекрасная погода. Единственное, когда стоишь на старте, солнце тебе слепит глаза. Но полуфинал будет вечером – надеюсь, там будут совсем комфортные условия”.
  Тиффани и сотрудничества розетки Тиффани магазином
  Тиффани выходе мест

 • dbuchenauronal

  2013 szeptember 16 at 14:12

  Tiffany smycken utlopp
  tiffany utlopp
  tiffany utlopp

  butiker säljer tiffany smycken Flashcards
  Flashcard Categories
  Alternative Medicine  (1662)
  Careers  (1649)
  Computers  (904)
  Course Subjects  (74789)
  Education  (9439)
  Exam  (10056)
  Language  (120895)
  Law Enforcement  (2623)
  Medical  (62270)
  Military  (2847)
  You are here: Home Page  » butiker säljer tiffany smycken Flashcards
  Sort by
  Best match
  Most recent
  Highest rating
  Most studied
  Filter
  Include images
  Exclude images
  Only sets with images

  1 To 7 of 7 – Results per page:
  20
  40
  100

  1 Flashcards
  butiker säljer Tiffany smycken
  <ul><li><strong><a href=”http://sv.tiffanycooutleton.com/”>butiker säljer Tiffany smycken</a></strong></li><li><strong><a href=”http://sv.tiffanycooutleto….
  Subjects:
  Butiker säljer tiffany smycken
  Author:
  boothquella

  Created:
  June 2013

  1 Flashcards
  butiker säljer Tiffany smycken
  <strong><a href=”http://sv.tiffanyjewelrysell.com/”>butiker säljer Tiffany smycken</a></strong><strong><a href=”http://www.tiffanyjewelrysell.com/sv/”>but….
  Subjects:
  Butiker säljer tiffany smycken
  Author:
  quellaamherst

  Created:
  July 2013

  1 Flashcards
  säljer Tiffany och Co smycken
  <ul><li><strong><a href=”http://sv.outlettiffanyco.com/”>säljer Tiffany och Co smycken</a></strong></li><li><strong><a href=”http://sv.outlettiffanyco.com….
  Subjects:
  Säljer tiffany och co smycken
  Author:
  quellaamherst

  Created:
  July 2013

  1 Flashcards
  Tiffany & Co Böjd Cuff Bangle – SEK 435.63 : Billiga Tiffany smycken, selltiffanyoutlet.com
  <br><strong><a href=”http://sv.selltiffanyoutlet.com/”>butiker säljer Tiffany smycken</a></strong><br><strong><a href=”http://www.selltiffanyoutlet.com/sv….
  Subjects:
  Tiffany & co böjd cuff bangle – sek 435.63 : billiga tiffany smycken , Selltiffanyoutlet.com
  Author:
  quellaamherst

  Created:
  June 2013

  1 Flashcards
  Tiffany & Co Axis Hoop Örhängen – SEK 449.03 : Billiga Tiffany smycken, tiffanyoutletandco.com
  <br><strong><a href=”http://sv.tiffanyoutletandco.com/”>butiker säljer Tiffany smycken</a></strong><br><strong><a href=”http://www.tiffanyoutletandco.com/….
  Subjects:
  Tiffany & co axis hoop Örhängen – sek 449.03 : billiga tiffany smycken , Tiffanyoutletandco.com
  Author:
  boothquella

  Created:
  July 2013

  1 Flashcards
  Tiffany & Co Atlas Hoop Diamond Örhängen – SEK 516.05 : Billiga Tiffany smycken, selltiffanyoutlet.com
  <strong><a href=”http://sv.selltiffanyoutlet.com/”>butiker säljer Tiffany smycken</a></strong><strong><a href=”http://www.selltiffanyoutlet.com/sv/”>butik….
  Subjects:
  Tiffany & co atlas hoop diamond Örhängen – sek 516.05 : billiga tiffany smycken , Selltiffanyoutlet
  Author:
  quellaamherst

  Created:
  July 2013

  1 Flashcards
  Tiffany silversmycken
  <strong><a href=”http://sv.tiffanyjewelrysell.com/”>Tiffany silversmycken</a></strong> | <strong><a href=”http://sv.tiffanyjewelrysell.com/”>butiker sälje….
  Subjects:
  Tiffany silversmycken
  Author:
  boothquella

  Created:
  June 2013
  Create Flashcards
  Tiffany Outlet Store Tiffany smycken Tiffany Ringar Tiffany och co utloppet Tiffany smycken tiffany Outlet Store
  tiffany Outlet Store

 • dbuchenauronal

  2013 szeptember 16 at 14:12

  [b][url=http://sv.jacquescartierbest.com/]Cartier JeCartier Jewlery Replica
  Cartier Jewlery Replica

 • ンドバッグ ボストンバッグ

  2013 október 31 at 1:05

  Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles?

  I mean, what you say is valuable and everything.
  But think of if you added some great images or videos to
  give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and videos,
  this blog could definitely be one of the most beneficial in its field.
  Amazing blog!

  Here is my web page; ハンドバッグ ボストンバッグ

 • 価 品質合格

  2013 október 31 at 5:33

  Hi! I could have sworn I’ve visited this website before but after browsing through some of the posts I realized
  it’s new to me. Regardless, I’m definitely pleased I came across
  it and I’ll be book-marking it and checking back regularly!

  Feel free to surf to my site … 特価 品質合格

 • ルイ ヴィトン 長財布 通販

  2013 november 2 at 12:25

  Wow, awesome blog structure! How long have you ever been blogging for?
  you make blogging glance easy. The whole look of your website is great, as smartly as the content!

  My weblog: ルイ ヴィトン 長財布 通販

 • aywoodhunt

  2013 november 18 at 13:26

  ations for your dream food, buy roses, get using one knee and even propose.But wait another – brand-new thought this specific out? Perhaps you have done your quest? The initial step is sometimes the main one, and in this instance, you should truly focus on the words belonging to the more professional.
  Many wedding rings are made of diamond.What type of diamond you think you have enough money for? All the gemstone buying guidelines online say a diamond is actually forever, but despite a restrained budget, forever do not need to be away from reach! Look around for fine bargains, don’t settle using the first browse that draws your eye.
  Whenever buying gemstones, you should first of all be concious of the five c’s:carat, clearness, color plus cut.Any gems expert worth his / her salt can explain to you more pertaining to these c’s.It won’t follow the largestations for your dream food, buy roses, get using one knee and even propose.But wait another – brand-new thought this specific out? Perhaps you have done your quest? The initial step is sometimes the main one, and in this instance, you should truly focus on the words belonging to the more professional.

  Many wedding rings are made of diamond.What type of diamond you think you have enough money for? All the gemstone buying guidelines online say a diamond is actually forever, but despite a restrained budget, forever do not need to be away from reach! Look around for fine bargains, don’t settle using the first browse that draws your eye.

  Whenever buying gemstones, you should first of all be concious of the five c’s:carat, clearness, color plus cut.Any gems expert worth his / her salt can explain to you more pertaining to these c’s.It won’t follow the largest diamond is the greatest or the best expensive:the price of a diamond varies according to its benefit, which thus depends on what well the prerequisites of the actual 4 c’s will be fulfilled.

  Typically the most popular choice for gemstone style could be the solitaire precious stone in white gold, and with respect to the cut, little solitaire diamond rings could glance rather stylish.Avoid standard, often cheaper yellow gold metal foundation – getting older speak associated with “class” in the least! First-time jewel buyers often find themselves lost in any the odd gemstone-related terminologies; ought to this take place, consider securing the assistance of a person using a trained eye for choosing gemstones.

  You should also think about the sort of metal which is to be used to the ring.Obviously it’s not merely the jewel that will need attention.Will she favor white golden or platinum eagle? Pay close focus on upon jewelry nancy already wearing.The ring you’ll buy, as all of the engagement band buying suggestions will inform you, need that they are made of your metal that could look good on your own bride-to-be and simultaneously not be bad for her sensitive skin.

  But most importantly, consider purchasing a loose diamond of showing her once you propose.Then you definitely and your current bride-to-be can check around for the perfect ring form together.This may well really do the wisest selection you’ll at any time make on this matter.

  The Internet will there be to guide you and become your companion throughout it fussy choices process.Don’t just opt for your stomach and intestines:look right up those gemstone buying guidelines! The huge night isn’t the right time and energy to throw caution to your wind!

Minden, ami online szerencsejátékozás egy helyen! Az Online Kaszinó Játékok összegyűjti a legjobb online kaszinók és fogadóirodák bónuszait és ajánlatait minden új és régi játékosnak egyaránt! Olvassa el professzionális bemutatóinkat a Light Casino, a Vulkan Vegas, vagy a Boa Boa Casino bónuszairól, de emellett még több tucat online platformot megtalálhat nálunk. Keresse meg kedvenc szerencsejátékait a mi segítségünkkel! Eligazítunk mindenhol, hol lehet a legnagyobbakat nyerni virtuális kaparós sorsjegyekkel és merre lehet hatalmasakat szakítani online kenó lottóval. Kihívást kínáló partnerekkel teli kártyaasztalok és pókerszobák ezrei várják minden nagyágyú zsugást hatalmas nyereményekkel! Nyerőgépen szeretné behúzni a tuti kombót? Megtaláljuk önnek, hol teheti ezt meg! Kaszinó-felhozatalunkban a Fire Joker, a Sizzling Hot, és az Ultra Hot slotok online verzióit is megtalálhatja pár kattintás után! Az anyagiakra külön figyelemmel vagyunk: Megmutatjuk, mely kaszinók milyen fizetési módszereket fogadnak el, így például az Ecopayzzel játszók és fizetők is jól szórakozhatnak.