5 lapos póker

22Bet
100% akár 100000 HUF
National Casino
100% akár 35000 HUF + 100 ingyenes pörgetés
Bizzo
100%, akár 35000 HUF + 100 ingyenes pörgetés
Unibet kaszinó
100% akár 60000 HUF + 60 ingyenes pörgetés


Az 5 lapos póker a játék egyik legegyszerűbb változata. Azok, akik csak most ismerkednek a pókkerrel, általában ezzel a verzióval kezdik, hiszen az 5 lapos póker szabályok egyszerűek, könnyen követhetőek. Éppen ezért kiváló választás a kezdőknek. Az alapvető különbség más változatokkal szemben az, hogy az 5 lapos póker játékban nincsenek közös lapok. A játékosok csak a kezükben lévő lapok alapján dönthetnek a továbbiakról. Éppen ezért nagyon fontos az 5 lapos póker szabályok alapos ismerete. Az alábbiakban minden fontos információt bemutatunk a játék ezen változatáról, így érdemes végigolvasni a cikkünket.

Az 5 lapos póker szabályai – Hogyan kell játszani?

Ha játszottál már más póker változatot, akkor nem fog nagy meglepetés érni, hiszen az 5 lapos póker szabályok hasonlóak, mivel a játék célja a legjobb ötlapos pókerkéz létrehozása.

5 lapos póker egy draw pókerváltozat. Ez azt jelenti, hogy az első licitkör előtt minden játékos egy teljes kezet kap. Mivel nincsenek közös lapok, így ebből kell kihozni a legjobbat.

Amint minden játékos megkapta az öt lapját, megkezdődik az első licitkör. Az akció a nagyvak bal oldalán ülő első játékossal kezdődik.

Ebben a változatban a pókerkezek rangsora a leggyengébbtől a legerősebbig a következő:

 1. Magas lap – a bubitól az ászig
 2. Egy pár – két egyforma lap
 3. Két pár
 4. Drill – három egyforma lap
 5. Sor – sorrendben öt egymást követő lap
 6. Flush– öt megegyező színű lap
 7. Full House– egy pár és egy drill
 8. Póker – négy egyforma lap
 9. Színsor – 5 azonos színű lap sorrendben
 10. Royal Flush – színsor 10-estől ászig

Az 5 lapos pókerben is három különböző fogadási struktúra létezik, amelyek a következők:

 • Fix limit
 • Pot-limit
 • No-limit

Bár mindhárom formátumban ugyanazok a pókerszabályok szerint játszanak, a különböző fogadási struktúrák miatt a stratégiát valószínűleg változtatnod kell majd attól függően, hogy melyiket játszod.

Például néhány olyan kéz, amelyet fix limitű 5 lapos pókerben nem játszanál meg, a no-limit 5 lapos pókerben játszhatóvá válik, mivel ez utóbbiban elég nagy tétet tehetsz ahhoz, hogy az ellenfeled dobásra kényszerítsd. Ez azonban már egy haladó stratégia, amellyel a játék későbbi részében fogsz találkozni.

A játék alapjai

A játék azzal kezdődik, hogy a játékosok megteszik a téteket. Ez kétféle módon történhet. Az egy lehetőség az ante, ami azt jelenti, hogy minden játékos ugyanakkora összegű téttel játszik. A másik a vak használata. Ebben az esetben a kisvak, azaz az osztótól balra ülő első játékos befizet egy minimáli tétet. A nagyvaknak, aki tőle balra ül, ennek a kétszeresét kell megjátszania. A többiek ezt a tétet tarthatják, emelhetik, vagy kiszállhatnak a játékból.

Miután mindenki befizette az ante-t vagy a vakokat, minden játékos kap öt lapot képpel lefelé. Ezt követően egy licitkör következik. Ha egynél több játékos marad az első licitkör után, akkor következik az első kör. Minden aktív játékos megadja, hogy hány kártyát szeretne eldobni és új lapokkal helyettesíteni a pakliból. Ha elégedett a lapjaival, és nem kíván lapot húzni, akkor megáll. A húzási kör befejezése után újabb licitkör következik.

Ezután, ha egynél több játékos marad, sor kerül a lapok bemutatására, showdownra, amelyben a legjobb ötlapos pókerkézzel rendelkező játékos nyer. Mint láthatod, az 5 lapos póker szabályai egyszerűek és gyors tempójú játékot tesznek lehetővé, ezért is népszerű a játék az új, kevésbé tapasztalt játékosok körében.

Néhány egyszerű stratégia az 5 lapos pókerhez

Ahogy említettük, az 5 lapos póker egy egyszerű játékmenetű verziója ennek a népszerű játéknak. Az a tény azonban, hogy néhány perc alatt megtanulhatsz ötlapos pókert játszani, nem jelenti azt, hogy nem kell gyakorolnod ahhoz, hogy profi játékossá válj. Ez nemcsak arra jó, hogy az alapvető szabályokat begyakorold, hanem így kipróbálhatod a játékhoz kapcsolódó stratégiákat is. Az alábbiakban bemutatunk ezekből néhányat, amelyet a játék során bármikor felhasználhatsz.

Az egyik legfontosabb, hogy ne játssz egyszerre túl sok kezet. Ez különösen az online 5 lapos póker játékok esetében fordulhat elő, hiszen ilyenkor több asztalnál is játszhatsz. Ekkor azonban nem fogsz tudni minden kézre maximálisan figyelni, így nagyobb a veszteség esélye is.

Általánosságban elmondható, hogy csak viszonylag erős kezekkel érdemes részt venni egy körben, különösen a korai pozíciókban. Ez magas párokat és jó húzásokat jelent. Természetesen minél jobb a pozíciód, annál jobban ki tudod bővíteni a kezedben lévő lapokat. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a kis párok gyenge kéznek számítanak ebben a játékban, amelyekkel kevés az esély a győzelemre. A legalább két párt tartalmazó kezek erős kezeknek számítanak, amelyeket bármilyen pozícióból megjátszhatsz.

Azt is tartsd szem előtt, hogy pozíciótól függetlenül szinte mindig emeléssel kell belépned a potba. Ekkor ugyanis a kevésbé erős kézzel rendelkező játékosok hajlamosak dobni a lapjaikat, így nagyobb esélyed lesz a győzelemre is.

Ha már ismered az 5 lapos póker szabályokat és magabiztosabban játszol ebben a változatban, akkor elkezdhetsz néhány haladóbb stratégiát alkalmazni a játékodban. Az 5 lapos pókerben nagy szerepe van a pszichológiának. Ennek oka, hogy az olyan játékokkal ellentétben, mint a hold’em, az 5 lapos pókerben ritkán van lehetőség kőkemény blöffölésre.

A játékosok általában legalább egy játszható kézzel rendelkeznek, amikor fogadnak, még akkor is, ha valóban blöffölnek. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy részletes jegyzeteket készítsünk, amikor 5 lapos pókert játszunk, mert ezek rendkívül hasznosak. Ha feljegyzed például, hogy egy játékos csak bubi vagy erősebb párral nyit, akkor a megadás helyett könnyen bedobhatsz egy kilences párt a vakoknál.

Hol lehet 5 lapos pókert játszani

Ahogy a cikk elején említettük, az 5 lapos póker nem olyan népszerű játék, mint a hold’em, de van jó néhány weboldal, ahol online játszhatsz 5 lapos pókert.

Kaszinó Minimum befizetés Üdvözlő bónusz
Bwin 3.000 Ft 100%-os bónusz maximum 50.000 Ft értékben
Unibet 4.000 Ft 100%-os üdvözlő bónusz, amelynek az értéke nem lehet több, mint 60.000 Ft
Pokerstars 10 USD- nek megfelelő összeg 100% -os befizetése bónusz, amelynek az értéke maximum 600 USD-nek megfelelő összeg lehet

A játék előnyei és hátrányai

Mint minden játéknak, az 5 lapos pókernek is megvannak a saját előnyei és hátrányai. Az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Előnyök:

 • Az 5 lapos póker szabályok gyorsan megtanulhatóak.
 • Gyors játékmenet.
 • Kezdők számára is kiváló választás.

Hátrányok:

 • Nem érhető el minden online kaszinóban.

Gyakran ismételt kérdések

Accordion Sample TitleElérhető az online kaszinókban az 5 lapos póker?

Igen, több olyan kaszinó is van, ahol lehet a pókernek ezzel a változatával játszani. Sajnos azonban nem minden online szerencsejáték szolgáltató kínálatában található meg ez a játék. Ha tehát mindenképpen 5 lapos póker játékot szeretnél játszani, akkor még regisztráció előtt nézd meg, hogy az adott kaszinó oldalán elérhető-e ez a változat.

Miben különbözik az 5 lapos póker a többi népszerű póker típustól?

A legnagyobb különbség az, hogy az 5 lapos póker változatban nincsenek közös lapok. Minden játékos öt lapot kap a kezébe, és a lapok erőssége alapján kell eldöntenie, hogy tartja vagy emeli a tétet, illetve, hogy cseréli-e a lapjai egy részét.

Melyek a leginkább nyerő kombinációk?

Az 5 lapos póker változatban is igaz, hogy minél erősebbek a lapok, annál nagyobb az esélyed a nyerésre. Ez az jelenti, hogy ha magas lapból álló párokkal kezdesz, akkor érdemes tovább játszani, és újabb lapokat húzni.

Lehet mobilon játszani ezzel a póker változattal?

Természetesen igen, hiszen a legtöbb játék fejlesztő a mobilok kisebb képernyőjére is optimalizálja a játékokat. Emellett ma már minden online kaszinó szolgáltatásai használhatók a mobil böngészőkben, illetve időnként külön applikációkban is.