A blackjack kaszinójáték


Blackjack
Játék
Teljes képernyő

National Casino

100% akár 35000 HUF + 100 ingyenes pörgetés

Az oldalon Olvassa el az áttekintést

Dolly

100% akár 150000 HUF

Az oldalon


A blackjack az a játék a kaszinókban, amely talán az összes közül a legnépszerűbbnek számít. A szabályait gyorsan meg lehet érteni és ha esetleg meguntuk volna a normál változatát, minden online kaszinóban találhatunk belőle jó pár változatot is. Ezen változatok esetén néha a szabályok változnak kicsit, néha pedig extra mellékfogadási lehetőségek biztosítanak további izgalmakat. A játék célja elég egyszerűen összefoglalható. A játékos és a bank is arra hajt, hogy a kezében tartott két kártya illetve továbbiakban kérhető kártyák segítségével a legközelebb kerüljön a 21-hez értékben, vagy akár el is találja azt. Amennyiben a bank és a játékos sem találja el a 21-et, akkor az nyer, aki közelebb van ehhez az értékhez.

Hogyan kell online blackjacket játszani?

Az online blackjack estében a játékosnak ugyanaz a célja, mint a hagyományos játék esetében. A játék lényege az, hogy játékos lapjainak az összege nagyobb legyen, mint az osztó, jelen esetben a gép, lapjainak az összege, ne haladja viszont meg a 21-et.

A kör elején a játékos két lapot kap. Attól függően, hogy milyen változatot játszol, ezek lehetnek képpel lefelé vagy éppen felfelé is. A kártyák értékének a meghatározása egyszerű. A 2-10-es lapok értéke ugyanaz, mint a rajtuk szereplő érték. A képkártyák értéke 10. Az ász pedig jelenthet 1-et vagy pedig 10-et is.

A lényeg az, hogy a kártyáink összege minél közelebb legyen a 21-hez, szerencsés esetben pedig akár el is érheti. Nem szabad azonban, hogy meghaladja, hiszen akkor vesztettünk. Miután asztalhoz kerültél, egy kör menete a következő lesz:

 • Meg kell tenned a téted.
 • Ezután megkapod az első két kártyát.
 • Ha szeretnél mellékfogadás tenni, akkor itt megteheted azt is.
 • Döntsd el, hogy kérsz-e több kártyát!
 • Mutasd meg, hogy milyen lapjaid vannak!
 • Nézd meg, hogy a lapjaid összege hogyan viszonyul az osztó lapjainak az összegéhez!

A felhasznált kártyapaklik száma és a házelőny

Az online blackjack egyik alapvető jellemzője, hogy a háznak mindig előnye van a játékossal szemben. Ez az előny függ attól, hogy a játék során hány pakli kártyát használnak.

Az online kaszinókban ugyanis a legtöbb esetben nemcsak egy paklival játsszák a blackjacket. Sok esetben több paklit használnak. Sőt, olyan blackjack verziók is léteznek, amelyet a szabályai alapján eleve egy meghatározott számú paklival kell játszani. Mások esetében azonban nem írják azt elő, hanem a kaszinó döntése, hogy hogy egy vagy több paklit használnak.

Nem szabad azonban elfeledkezni arról, hogy a paklik számától függően változik a ház előnye is. Alapszabály, hogy minél kevesebb a paklik száma, annál kisebb a ház előnye. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy a játékosok esélyei annál nagyobbak.

A ház előnye a paklik számától függően a következők szerint alakul:

Paklik száma A házelőny mértéke
Egy pakli 0,17%
Két pakli 0,46%
Négy pakli 0,60%
Hat pakli 0,64%
Nyolc pakli 0,66%

Alapvető blackjack szabályok

Most, hogy a normál játék alapvető lépéseit már ismertettük, van még néhány alapvető szabály, amit szem előtt kell tartanod. Mindig érdemes tudni, hogy a különböző blackjack-forgatókönyvek esetén milyen kifizetéseket kaphatsz, és milyen lépéseket kell tenned a kezedtől függően. Az alábbi szabályokat nem árt alaposan megismerned:

 • A normál nyerés – 1:1 arányban fizet – Ilyenkor a lapjaid értéke közelebb van a 21-hez, mint az osztóé.
 • A blackjack nyerés, 3:2 arányban fizetn – Ez akkor van, ha a lapjaid száma megegyezik a 21-gyel
 • 16 and stand – Az osztónak minden 16-os vagy annál alacsonyabb értékű lapnál ütnie kell.
 • Hit or Stand – A játékosok alapvetően választhatnak, hogy hozzáadnak-e egy lapot a kezükhöz (split) vagy sem (stand), hogy elérjék a 21-es vagy ahhoz legközelebbi végső kézértéket.
 • Split – Egy párból két különálló kézzé alakíthatja a kezét, hogy extra esélyt kapjon az osztó legyőzésére. Ez akkor lehetséges, ha két azonos értékű lapod van.
 • Double down – Választhatod, hogy megduplázod a tétedet a leosztás közepén, de csak egy lapot kapsz, és nincs lehetőséged egy másikat elvenni. Bár nem feltétlenül a legjobb lépés, ha nem 10-es vagy 11-es lapra duplázol, néhány kaszinó megengedi, hogy duplázz, függetlenül attól, hogy milyen lapod van. Néhány online kaszinó azonban korlátozza ezt a lehetőséget.

Speciális fogadási lehetőségek

Az alapszabályok mellett a tapasztaltabb játékosoknak érdemes figyelembe venniük a következő haladó szabályokat is, hogy blackjack játékukat a következő szintre emeljék:

Insurance (biztosítás) – Ha az osztó nyílt lapként egy ászt mutat, akkor felkérheti a játékosokat, hogy vállaljanak biztosítást. Ez megvédi őket abban az esetben, ha az osztónak 10-es értékű lapja van.

Surrender  (feladás) – Egyes online kaszinókban a téted felét feladhatod, ha nem tetszik a kezed. A lehetőség kaszinónként eltérő.

Soft 17 – A puha kéz olyan kéz, amelyben egy ász van. Azért hívják softnak, mert a kéznek két értéke van – vagy 1 vagy 11, valamint a többi lap. Egyes blackjack-kaszinókban az osztónak a soft 17-es lapnál ütnie kell, míg másokban meg kell állnia. Győződj meg róla, hogy ellenőrizd a szabályokat, mielőtt játszol.

A kártyaszámolásról röviden

A kártyaszámolás egy blackjack stratégia, amelyet annak megállapítására használnak, hogy a játékos vagy az osztó előnyben van-e a következő leosztásnál.

 • A kártyaszámolás segít a játékosoknak meghatározni, hogy a blackjackben ki lesz valószínűleg előnyben a következő leosztásban, azáltal, hogy a játékban az alacsony és magas értékű lapok számbavételét végigköveti.
 • A kártyaszámolás segít a játékosoknak abban, hogy a valódi pénzes blackjack játékokban a megfelelő időben növeljék tétjeiket, és minimalizálják veszteségeiket.

Az online kaszinók azonban nem szeretik ezt a stratégiát, így mindent megtesznek annak érdekében, hogy ellehetetlenítsék. Éppen ezért egy online kaszinó oldalon nem biztos, hogy tudod majd alkalmazni.

A legnépszerűbb blackjack változatok

Az online kaszinók legjobbjainak szinte mindegyike elérhető a magyar játékosok számára és ezen kaszinók mindegyike kínál blackjacket is játékai között. Így a választás nem a legegyszerűbb, de van néhány paraméter, amelynek segítségével azért gyorsan beazonosíthatóak azok a kaszinók, amelyhez érdemes csatlakozni. Ezek a főbb paraméterek a bónuszok, az elérhető blackjack variánsok száma és a pénzügyi lehetőségek többek között. A következőkben megnézzük a legnépszerűbb öt blackjack változatot!

Vegas Strip blackjack: a normál blackjacket 8 paklival játsszák, ezzel szemben a Vegas Strip blackjackben mindössze négy pakli játszik. Érdekessége még, hogy az osztó egyik lapja van induláskor csak felfordítva. Szoft 17-nél a bank biztosan meg fog állni, ahogy a legtöbb blackjack változatnál. A Szoft 17 olyan kártyakombinációkat jelent, amelyek értéke 17 és legalább egy kártya ász. A duplázás csak két kártyánál lehetséges.

Atlantic City blackjack: ez egy igazán általános blackjacknek számít, amelyben 8 paklival küzdünk az osztó ellen. Az osztó itt is megáll Szoft 17-nél és csak két lapnál lehetséges a duplázás. Bár kaszinónként időnként mások a szabályok, de az Atlantic City blackjacket fel is adhatjuk. Kártyáink megosztása is lehetséges, ez akkor történik, amikor az első két lapunkat kettébontjuk és két külön kezet csinálunk belőle.

Európai blackjack: ez is egy elég általános blackjack variáns, a legnagyobb különbség, hogy itt 6 paklival játszunk. A bank egyik lapja csak akkor kerülhet felfordításra, amikor a játékosok már végeztek a saját köreikkel. Ez relatíve előnyt jelent a játékosok számára. A bank itt is megáll a szoft 17-nél és itt már nem engedett a feladás. A duplázás csak, 9,10,11 értékek esetén lehetséges a kezdésnél.

21 Burn: ez is egy normál blackjack variánsnak számít, amelyben ugyanúgy két lapot kap a játékos és a bank, de a bank egyik lapja le van fordítva kezdésként. A megosztás avagy split csak akkor lehetséges, ha két ugyanolyan lapot kaptunk az első leosztásban. Viszont a játék onnan kapta a nevét, hogy az egyik lapunkat osztás után elégethetjük (Burn) és kaphatunk helyette egy újat.

Multihand blackjack: ez a játék a multitasking hívet akarja kiszolgálni, ugyanis itt nem csak egyetlen kézzel játszunk, hanem akár többel is. Ez azt jelenti, hogy mindegyik helyen két – két lappal kezdünk és minden kéznél külön-külön döntjük el, hogy merre megyünk tovább, kérünk-e még lapokat és így tovább. Ezenkívül viszont a szabályok teljesen ugyanazok, mint a normál blackjacknél.

Élő kaszinós blackjack

Napjaink legnagyobb trendje az élő kaszinós játékok, amikor egy online kaszinóban játszhatunk élő osztóval és további hús-vér játékosokkal is beszélgethetünk közben. Ezen élő asztaloknál már elérhető rengeteg típusú játék, de a mai napig a legnépszerűbb asztalok azok, ahol blackjackkel lehet játszani.

Online RNG alapú blackjack Onlne élő blackjack
Osztó Gép Élő osztó
Kommunikáció más játékosokkal Nem Igen
Az eredményt befolyásolja Véletlenszám-generátor Véletlen és szerencse
Valódi kaszinó érzés Igen Nem

A játékok csúcsfejlesztőjének az Evolution Gaming számít, ezekben a blackjackekben tökéletes hangulatban, több kamera által közvetítve játszhatunk profi osztókkal. Ezeknél a játékoknál nincs szükség semmiféle letöltésre, csak kattintunk és máris mehet a játék! Az élő asztaloknál általában a normál blackjackkel játszhatunk, bár itt van azért már elég sok variáns. Ami nagy különbség a szoftveres játékokhoz képest, hogy az élő blackjackben van rengeteg mellékfogadás is. Ilyen például a

Perfect Pairs: itt arra fogadhatunk, hogy esetleg lesz-e pókerből ismert párunk az osztás után.

21+3: ez is nagyon népszerű mellékfogadásnak számít, arra fogadhatunk, hogy az osztó két lapjából és a mi két lapunkból ki tudunk-e hozni egy pókerből ismert hármas kezet, mondjuk drillt.

A legismertebb blackjack fejlesztők

A legnépszerűbb fejlesztőknek blackjack kategóriában az általában is legjobbnak számító fejlesztők számítanak.

NetEnt: Valószínűleg minden kaszinóban ott vannak a blackjack játékaik, amelyek közül több díjakat is nyert már.

Microgaming: Általánosságban ők a normál és régebbi blackjackeket biztosítják a kaszinók számára, de ezeket inkább retrónak hívhatjuk, mint elavultnak.

Evolution Gaming: Minden fejlesztők egyik legjobbja, az élő osztós kaszinók úttörője. A legtöbb élő asztalt az ő fejlesztésükben találjuk meg a blackjack asztalok között.

Gyakran ismételt kérdések

Lehetséges valódi pénzt nyerni az online blackjack játékkal?

Természetesen ennek semmi akadálya. Ehhez azonban szükséged lesz egy kis szerencsére és stratégiára is. A nyerés érdekében annyit kell tenned, hogy befizetést indítasz a választott kaszinó oldalára, majd elindítasz egy valódi pénzes játékot. Innentől kezdve csak a szerencsén, és a blackjack játék tudásodon múlik, hogy sikerül-e valódi pénzt nyerni ezzel az izgalmas játékkal.

Játszhatok ingyen blackjacket?

Igen, a legtöbb esetben van erre lehetőséged. Számos olyan online kaszinó oldal van ugyanis, amely lehetővé teszi azt, hogy ingyenesen, demó módban használd a játékokat. Ilyenkor nincs szükség arra, hogy valódi pénzes tétet tegyél, azt azonban tudnod kell, hogy ezzel nyereményt sem érhetsz el. Sőt, a legtöbb kaszinó oldalán felhasználói fiók létrehozása sem szükséges ahhoz, hogy demó módban játssz.

Milyen a blackjack kifizetési aránya?

A blackjack alapvetően magas kifizetési aránnyal rendelkezik. A pontos arány azonban attól függ, hogy a játék milyen változatát játszod. Az iparági átlagok alapján a blackjack elméleti RTP-je 99,54%. Ez a szám elég magas. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ezzel a játékkal viszonylag könnyű nyereményt elérni, viszont az megnyert összegek általában alacsonyabbak.

Illegálisnak számít a kártyaszámolás?

A kártyaszámolás alapvetően nem számít illegálisnak. Az online kaszinók azonban minden eszközzel fellépnek ez ellen. Többek között éppen ezért szoktak több paklit használni, illetve folyamatosan keverni a paklikat. Az igazság azonban az, hogy az RNG játékok esetében a véletlenszám-generátornak köszönhetően valójában nincs is arra igazán lehetőség, hogy a kártyaszámolást használhasd a játék során.

Mik azok az alapvető blackjack stratégiák?

Az alapvető blackjack stratégiák a valóságban olyan egyszerű választási lehetőségek, amelyek segíthetnek abban, hogy a lehető legjobbat hozd ki a játékból. Ezek ismeretével sokkal nagyobb esélyed lesz a nyerésre, és minimalizálhatod a veszteségeket. Nem szabad azonban elfeledkezni arról, hogy ahhoz, hogy a blackjackban nyerhess, nemcsak stratégiára van szükség, hanem szerencsére is.

A blackjackban csak szerencse szükséges a nyeréshez?

Nem. Bár a blackjackban nagy szerepe van a szerencsének, egy picit befolyásolhatod, vagy legalábbis megpróbálhatod azt a megfelelő stratégia alkalmazásával. Ezekkel ugyanis lehetőséged van arra, hogy csökkentsd a veszteségeket, és olyan döntéseket hozz, amelyek a tapasztalatok alapján közelebb vihetnek a nyereményhez. Persze ez csak egy kis része a nyerésnek, hiszen alapvetően egy szerencsejátékról van szó, így a szerencse is fontos faktor kell, hogy legyen.

Csalnak a kaszinók a blackjack során?

Egészen biztosan nem. Az online blackjack során minden online kaszinó véletlenszám-generátort használ, amely gondoskodik arról, hogy minden játék kimenetele véletlenszerű legyen. Ezeket a véletlenszám-generátorokat pedig független szervezetek folyamatosan ellenőrzik. Az élő kaszinó szekcióban pedig minden ugyanolyan módon zajlik, mint egy hagyományos kaszinóban, csak itt a kamerák kereszttüzében, így folyamatosan nyomon követheted, hogy mi történik.